Stahre om golfbollen: "Det är sanningen…"

Mikael Stahre träffades av en golfboll i huvudet sommaren 2014.
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Först åkte IFK Göteborg på en ordentlig smäll mot Mjällby i Blekinge – sedan träffades den dåvarande huvudtränaren Mikael Stahre av en golfboll i ansiktet.

Nu berättar Stahre att han var nära att stryka med.

– Några centimeter till och det hade varit ceremoni, säger han i podcasten "3-5-2".

Mikael Stahres IFK Göteborg förlorade med 0–3 borta mot Mjällby – sedan kom nästa käftsmäll.
Foto: BILDBYRÅN

Sommaren 2014 gick IFK Göteborg på en rejäl mina på Strandvallen i Blekinge: Mjällby slog Blåvitt med 3–0.

Som om inte det vore nog för den dåvarande Blåvitt-tränaren Mikael Stahre kom nästa smäll en stund senare. Stahre pratade i telefon när han plötsligt träffades av en golfboll i huvudet när den blåvita truppen skulle äta middag på en golfkrog.

När GT:s reporter Andreas Hult ringde upp tränaren för att höra hur han mådde blev resultatet en närmast klassisk intervju:

– Ja, jag har fått en golfboll i huvudet. Vad vill du veta?

Var det ett utslag eller en studsande boll – eller var det någon som kastade golfbollen?

– Ingen aning, jag skiter väl i vad det var för slag. Jag fick en golfboll i huvudet helt enkelt. 

Gjorde det ont? 

– Ja, vad fan tror du själv när det kommer en golfboll flygande i 300 kilometer i timmen rakt i ansiktet? Det är inte så att jag jublar direkt. 


LÄS MER: Mikael Stahre fick en golfboll i huvudet

Stahre "Det gjorde ont som fan"

I "3-5-2", som är en podcast av David Fjäll, Björn Johnson, Noa Bachner och Jesper Hofmann med fokus på allsvenskan, talar Mikael Stahre nu ut om den uppmärksammade händelsen och den efterföljande intervjun.

– Storyn är att vi hade spelat mot Mjällby – och torskat med 0–3. Bara det var ju en stor jävla smäll. Bussen rullade från Strandvallen till någon skön golfrestaurang. Spelarna lommade ut och man var inte så jävla kaxig. De gick in till höger för att käka och jag gick till vänster och pratade i telefon, och gick in i någon dunge – och "boom", så blev det en jävla smäll. Några centimeter till och det hade varit ceremoni. Det är sanningen, säger Stahre och fortsätter:

– Efter en liten stund kom en kärring springande och skrek "Fore". Jag hade nog lite synpunkter på hennes precision. Jag pratade i telefon, jag tror det var med Mats Gren (Blåvitts sportchef), och låg på marken. Men jag kände ganska snabbt att det inte var någon fara. Det gjorde ont som fan, men det var ändå under hyfsad kontroll. Ispåse och så vidare. Jag gick in i restaurangen och en jättegullig tant gav mig soppa i stället för köttbullar för att jag skulle kunna äta.

När Mikael Stahre sedan blev uppringd av GT:s reporter hade han lätt att hålla sig för skratt.

– Jag uppfattade det som att journalisten som ringde… det kändes som en riktig prao alltså. Jag tyckte att han ställde jävligt dåliga frågor. Sedan satt min sjukgymnast (Fredrik Larsson) bakom mig – och han hade ganska nära till skrattet. Mina svar blev väl… kärnfulla.

https://twitter.com/3fem2/status/928283630178316289

Lyssna på hela "3-5-2" med Mikael Stahre här!