Stefan Andreasson är stolt och nöjd efter lottningen. Foto: Anders Ylander
Stefan Andreasson är stolt och nöjd efter lottningen. Foto: Anders Ylander

Sportchefen: "Lagen
lockar nog inte fullt ut"

Publicerad

Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson är, liksom spelarna, nöjd med Europa-lottningen.

Men han vill inte sia om vad det i sammanhanget bleka motståndet innebär för klubbens pengakassa.

– Vad det betyder ekonomiskt får du fråga mig efter gruppspelet. Namnen på lagen lockar nog inte fullt ut, säger Andreasson.

Sportsligt sett fick Elfsborg en riktig drömlottning i Europa Leagues gruppspel. Man undvek svåra motståndare som Tottenham och Lyon, och fick i stället möta Standard Liege, Salzburg och danska Esbjerg. Men det innebär också att det blir svårare att fylla läktarna på Borås arena.

– Jag hoppas att det faktum att Elfsborg spelar EL-gruppspel får folk att ta sig till arenan, säger Stefan Andreasson.

I gruppspelsmatcherna kommer Borås arenas kortsidor att vara stängda, precis som i kvalmatcherna mot Celtic och Nordsjälland. Om motståndet hade hetat exempelvis Tottenham, hade det kunnat bli tal om att bygga ut arenan för att öka publikkapaciteten.

Fokus på att få dit 10 900

– Jag tror inte vi gör det nu, möjligt att det hade varit annorlunda om det blivit Tottenham, säger Andreasson. Arenan tar 10 900 och vårt fokus är att få så många att komma.

Nu kan Andreasson pusta ut. Efter en lång tids satsning är Elfsborg framme vid Europaspel.

– Det känns lite tomt, säger han.

– Vi har jobbat för detta i så många år och nu är vi där. Jag känner mig väldigt stolt att vi lyckades.

Axel Ohlsson
Axel Ohlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag