Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelade med blödning i lungorna: ”Helt ofarligt”

Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Till akuten efter en smäll mot Hammarby senast. 

Bara några dagar senare var IFK Vänersborgs Jakob Jenefeldt, 33, tillbaka på isen – trots en liten blödning i lungorna. 

– Det är en helt ofarlig åkomma, men det är inte kul att gå runt och hosta i en pandemi, säger han efter förlusten mot Edsbyn. 

I segermatchen mot Hammarby i fredags (9-2) var det färdigspelat redan efter åtta minuter. Då hade Jakob Jenefeldt krockat med lagkompisen Adam Herou Löf och det slutade med ett sjukhusbesök och röntgen. 

Där konstaterades en liten blödning i båda lungorna och han hostade blod.

– Jag kände igen symptomen, för samma sak hände för ganska många år sedan. Den gången var det lite läskigt, men nu var jag inte alls orolig. Det läker snabbt och läkarna sa att så länge det känns bra är det bara att köra, säger Jakob Jenefeldt. 

”Får blickar på sig”

Han hostar inte blod längre och på tisdagskvällen var han tillbaka när IFK Vänersborg mötte Edsbyn borta. 

– Lungorna kändes helt okej, men efter matchen, när man satt sig ner, började jag hosta en del. Jag hoppas att hostan lägger sig snart, för det är inte så kul att gå runt i en pandemi och hosta och få blickar på sig, haha. Men i övrigt var det en tuff match och man känner ju att man har tagit ut sig. 

Redan efter knappt två minuter gjorde Oskar Wikblad 1-0 till Edsbyn och det tog ett tag för gästerna att komma in i det. 

– Vi vet ju om att de brukar gå ut hårt i halvlekarna, så det var inte riktigt vad vi ville. Men vi kvitterade (Emil Viklund ) och det kändes rätt bra i första och vi hade två-tre riktigt bra lägen efter paus, men fick inte in bollen. 

”En av de svåraste bortamatcherna”

I stället kunde Edsbyn återigen ta ledningen, hålla i bollen, spela smart – och till slut vinna med klara 4-1. 

– Vi får jaga och det rinner ifrån oss tyvärr. Tittar man på tabellen (fyran mot femman) så var det ju jämnt på förhand, men det här är en av de svåraste bortamatcherna, säger Jakob Jenefeldt.