Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Spårvagnen får de nog fan lacka om"

Det blev händelserikt när brottaren Eddy Bengtsson, 37, försvarade sitt veteran-VM-guld. Foto: Privat
Eddy Bengtsson.Foto: Björn Tilly / BILDBYRÅN

Georgiern försökte, finnen spelade Allan och turken fegade ur.

Det blev händelserikt när brottaren Eddy Bengtsson, 37, försvarade sitt veteran-VM-guld.

– Den där spårvagnen får de nog fan börja lacka om nu, jublar han.

I fjol blev han världsmästare på Kreta i grekisk-romersk stil. Den titeln tänkte han försvara i år samtidigt som han siktade på att även ta hem fristils-VM i Polen om tre veckor. Ingen har tidigare blivit dubbel världsmästare i veteranklassen.

"Kötta sönder fanskapet"

– Det är moroten just nu, att kunna säga att man är dubbel världsmästare. Det hade varit rätt coolt och låter lite tyngre. Då får de fan uppkalla en spårvagn efter mig, sa han inför söndagens VM-tävling i Finland.

Och delmål ett är alltså uppnått nu. Trots en rejäl dos nervositet inför första matchen mot en georgier, som kom trea i fjol.

– Jag var skitnervös. Första matchen... vinn eller du är borta. Han försökte kriga på mitt sätt och det slår han mig inte på. Jag fick 1-0 efter en minut och vid halvtidsvilan stod det 7-0 och då släppte det. Han blev jävligt besviken, säger göteborgaren.

Sedan väntade en finne som blev tvåa i fjol och som enligt Eddy Bengtsson "hade konstig attityd".

– Han gick och spände sig och skulle pinka in sitt revir. Spelade Allan. Jag gillar inte det. Hade han varit en go gubbe hade jag haft respekt för honom, men när han gjorde så ville jag bara kötta sönder fanskapet. Jag tror jag vann på 25 sekunder.

Eddy Bengtsson vann även den tredje matchen och i den fjärde väntade en turk.

– Men han vågade fan inte komma upp. Det är sant. Han höll på att skita ner sig. Jag blev mästare i kavaj och det var lite tråkigt.

"Blir ingen fylla"

Hur firar du?

– Vi sitter på rummet, dricker några bärs, lyssnar på Joel Alme och pratar om livet. Men det blir ingen fylla, för på tisdag är det jobb som gäller. Nu blir det lättare att träna framöver och jag siktar på att ställa till djävulskap i fristils-VM. Och det brukar jag ju lyckas med.

Eddy Bengtsson berättar att gratulationerna haglar in.

– Jag är helt överväldigad. Det är Facebook och Tinder, höll jag på att säga. Instagram menar jag. Tinder är jag inte med på längre, haha. Men jag är "still the world champion" och det smakar fan i mig mumma.