Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spanskt intresse för Blåvitts skyttekung

Intresset är stort för Blåvitts Sören Rieks.Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

GÖTEBORG. Sören Rieks, 28, är en jagad man.

Nu visar två La Liga-klubbar konkret intresse.

Båda är beredda att betala sex sju miljoner till Blåvitt – och en affär skulle kunna bli klar kommande vecka.

Sören Rieks gjorde tio mål i allsvenskan 2015 och vann Blåvitts interna skytteliga. I augusti tackade han nej till en rysk klubb för att han ville vinna SM-guld.

Börjar bli bråttom

Dansken är fortfarande het på marknaden. Det finns intresse från klubbar i länder som Turkiet, Kina och Förenade Arabemiraten. Enligt GT:s spanska källor har även två La Liga-klubbar med Sören Rieks högt upp på önskelistan. Den ena ska vara ett stabilt mittenlag.

Båda klubbarna är medvetna om att Blåvitt kräver omkring sex miljoner för sin offensive stjärna och det ska inte vara något problem för en affär.

Men det börjar bli bråttom. Det spanska transferfönstret stänger den 1 februari och därför kan det bli skarpt läge kommande vecka. Sören Rieks har kontrakt med IFK Göteborg till och med 2017.

"Nöjd med sin situation"

– Jag har inga kommentarer, säger hans agent Fredrik Risp.

Tidigare har Risp sagt så här om Rieks:

– Sören är inte desperat utan väldigt nöjd med sin situation i Blåvitt. Dessutom ska han få sitt andra barn i mars och det spelar också in. Det är en ganska avgörande faktor om han ska flytta nu eller i sommar. Även andra penningstarka ligor kan vara aktuella. Jag letar efter alternativ som är bra både för Sören och Blåvitt.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren är fåordig.

– Jag har inte hört något nytt, säger han.