Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Sonens fina hyllning till Niklas Andersson

Publicerad

Efter 14 säsonger hyllas han nu som en av föreningens största.

Inför Frölundas match mot Skellefteå fick Niklas Andersson, 46, sin tröja hissad i Scandinavium.

Detta efter att sonen Lias lämnat tillbaka farsans nummer 24.

– Det var på tiden, säger ikonen.

14 säsonger, närmare 800 matcher och två SM-guld.

Niklas Andersson, 46, är en av Frölundas största genom tiderna. Och för det hyllas han nu stort. Under lördagen hissades ikonens tröja med nummer 24 inför storpublik i Scandinavium.

Detta efter att sonen Lias, som under hösten spelat i farsans nummer 24, lämnade tillbaka den i händerna hos sin pappa. Därefter fick han sitt nya nummer 61.

– Jag vet inte var jag ska börja, tack för att du stöttat mig och alltid funnits där. jag skulle vilja tacka så mycket för lånet av numret, säger Lias Andersson när han tar mikrofonen.

”Blev lite rörd”

– Jag blev lite rörd när jag fick tillbaka tröjan, det var på tiden, svarar Niklas efteråt.

Tröjan blir nu den sjunde som hänger i taket. Andersson hade ett helt koppel av gamla profiler med sig på isen under cermonin. Bland annat Per-Johan Axelsson, Jonas Esbjörs, Peter Berndtsson, Mikael Andersson, Magnus Johansson, Magnus Kahnberg, Christian Bäckman, Jonas Johnson och Janne Karlsson.

Han fick även videohälsningar av bland annat Daniel Alfredsson och Tomi Kallio, till publikens stora glädje.

Sönernas tårar för Frölunda-ikonen

Niklas Anderssons båda söner tog plats på isen för att hissa upp sin pappas ikoniska tröja med nummer 24 på ryggen.

Då brast det för alla.

Båda bröderna brast ut i gråt när tröjan hissades mot taket – och Niklas Andersson kunde heller inte hålla tillbaka tårarna.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag