Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Som en vanlig träningsmatch”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Flera fotbollsklubbar pausar den gemensamma verksamheten.

Men Häcken kör vidare med träningar och siktar på att spela en träningsmatch i veckan.

– Det var väl just så det kändes, som en vanlig träningsmatch, säger Häckens målvakt Peter Abrahamsson efter 6–1 mot Jönköping.

Solen sken över Bravida arena på Hisingen.

På planen ställde elva spelare i varje lag upp – precis som vanligt.

Häcken har normalt en liten, växande klack – men den här lördagen var det helt tyst på de av coronaviruset stängda läktarna.

– Det är klart att det var speciellt. Men när vi kom i gång kändes det som en vanlig träningsmatch – förutom att det var tyst från läktarhåll, säger Peter Abrahamsson.

Mål i sjunde minuten

Ingen vet ju riktigt när fotbollen kan komma i gång igen – var uppsnacket inför matchen annorlunda?

– Nej, det var som vanligt. Vi pratade om de saker vi vill göra bättre, säger målvakten.

Häcken-spelarna var alerta från start. 

Gustaf Nilsson gjorde 1–0 i sjunde minuten, Ahmed Yasin fyllde på med 2–0, Patrik Wålemark drog in trean.

Alexander Faltsetas gjorde Häckens fjärde mål tre minuter före pausvilan – däremellan stack Eric Omondi mellan med J Södras enda mål i matchen.

Följer rekommendationerna

När Erik Friberg i början av andra halvlek gjorde 5–1 och Daleho Irandust avslutade målskyttet med att dra in en straff hade Peter Abrahamsson lämnat över till Jonathan Rasheed i målet.

– Vi gjorde en bra match rakt igenom. Sen får vi väl se om vi får tillgång till analyssystemet för att kolla exempelvis vad som gick snett när dom gjorde 3–1, säger Abrahamsson.

Hur gör du själv nu i coronatider när det är mycket som inte är som vanligt?

– Jag följer, precis som resten av laget, de rekommendationer som finns. Vi försöker hålla i gång verksamheten, man vet ju inte när det drar i gång igen. Är man sjuk tränar man inte – men så är det ju annars också. Jag tror inte att det blir bättre att sitta hemma om man är frisk, säger Peter Abrahamsson.