Isak Ssewankambo (till höger) tillsammans med John Guidett under en U21-landskamp förra sommaren. Foto: Christian ÖrnbergIsak Ssewankambo (till höger) tillsammans med John Guidett under en U21-landskamp förra sommaren. Foto: Christian Örnberg

Isak Ssewankambo (till höger) tillsammans med John Guidett under en U21-landskamp förra sommaren.

 Foto: Christian Örnberg
Moldes manager Ole-Gunnar Solskjaer. Foto: Huw Evans/RexMoldes manager Ole-Gunnar Solskjaer. Foto: Huw Evans/Rex

Moldes manager Ole-Gunnar Solskjaer.

 Foto: Huw Evans/Rex

Solskjaers hyllning till svenske U21-talangen

Publicerad

GÖTEBORG. Den svenske U21-landslagsmannen Isak Ssewankambo – fostrad i Angered – lämnar Derby County.

20-åringen är klar för Molde.

– Det känns väldigt bra, säger Ssewankambo till klubbens hemsida.

Backen Isak Ssewankambo, 20, har gjort sitt i Championship-klubben Derby.

Nu lämnar han England för spel i Tippeligan med norska Molde.

– Det här är en spelare som har fart och styrka. Han har mer erfarenhet än vad åldern visar, säger Moldes manager Ole Gunnar Solskjær om värvningen.

Spelat i Chelsea

Angeredsfostrade Ssewankambo lämnade tidigt Sverige för Chelseas ungdomsakademi och har även spelat för nederländska NAC Breda.

Han har representerat både U17-, U19 och U21-landslaget.

Kontraktet med Molde sträcker sig över tre år.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag