Frank Andersson föreslås bli ny ordförande i IFK Göteborg. Foto: Robin AronFrank Andersson föreslås bli ny ordförande i IFK Göteborg. Foto: Robin Aron

Frank Andersson föreslås bli ny ordförande i IFK Göteborg.

 Foto: Robin Aron
Martin Kurzwelly fick lämna jobbet som klubbdirektör i IFK Göteborg tidigare i vintras. Foto: Anders YlanderMartin Kurzwelly fick lämna jobbet som klubbdirektör i IFK Göteborg tidigare i vintras. Foto: Anders Ylander

Martin Kurzwelly fick lämna jobbet som klubbdirektör i IFK Göteborg tidigare i vintras.

 Foto: Anders Ylander

IFK Göteborgs krav på nästa klubbdirektör

Publicerad

GÖTEBORG. IFK Göteborgs jakt på ny klubbdirektör går vidare.

Nu annonserar klubben ut tjänsten – på sin egen hemsida.

”Vi söker nu en klubbdirektör som kan leda föreningen mot visionen att bli "Nordens mest framgångsrika fotbollsförening – både på och utanför plan", skriver Blåvitt.

Det har bara gått en och en halv vecka sedan det meddelades Karl Jartun slutar som ordförande och ersätts av – om klubbens årsmöte 7 mars går på valberedningens förslag – Frank Andersson.

Under onsdagen presenterade klubben nästa steg i byggandet av en ny ledning för klubben.

I början på december fick klubbdirektören Martin Kurzwelly sparken, nu är rekryteringen i gång för att hitta hans efterträdare.

Genomgick sju intervjuer

Processen när Kurzwelly hittades tog runt fyra månader, från november 2012 tills han presenterades i mars 2013.

Då fick klubben in 150 ansökningar och Martin Kurzwelly fick gå igenom sju intervjuer innan han fick jobbet.

Vilket gensvar det blir den här gången återstår att se.

I beskrivningen av vad det är för person Blåvitt söker står bland annat:

”Du skall med stort engagemang och affärsmässighet leda din personal i det dagliga arbetet.”

"Skicklig på att nätverka"

Men det handlar också om att stå upp för föreningen utåt: ”Det förväntas att du är skicklig på att nätverka och trivas i de offentliga miljöerna” samt ”... är bra på att hantera media.”

”Annonsen” avslutas med att IFK Göteborg ”... söker dig, man som kvinna, som brinner för att förverkliga IFK Göteborgs vision”.

Något datum när nästa klubbdirektör ska presenteras finns inte i skrivelsen.

Hector Junelind
Hector Junelind
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag