Snacket i halvtid som  tände Vänersborg

Vänersborg slog tillbaka Ljusdal med 7–3.
Foto: Jan Wiriden

Knapp ledning efter en skakig första halvlek.

Sedan vaknade Vänersborg och körde över Ljusdal – efter att ha tänts av halvtidssnacket.

– Vi hade ett bra snack i paus och ryckte upp oss i andra, säger Nils Berner.

Målen kom tidigt för Vänersborg mot Ljusdal. Mikko Lukkarila satte 1-0 i den sjätte minuten och Joakim Johansson ökade på bara minuter sedan.

Nils Berner kunde sedan sätta 3-0 – men trots ledningen var hemmalaget inte nöjda spelmässigt.

– Första halvlek så kom vi inte upp i nivå. Vi gjorde 3-0 och det är ju en styrka – men egentligen var vi inte alls bra.

När spelet inte stämde kunde nästjumbon Ljusdal reducera två gånger och nära domaren blåste för halvtidsvila var det öppet om vem som skulle ta med sig poängen.

Då vaknade Vänersborg – efter ett rejält snack.

– Vi hade ett bra snack i paus och ryckte upp oss i andra. Vi la i en högre växel och då var det aldrig något snack utan då rullade det på för oss.

– Framför allt handlade det om att vi hade bättre fart på både boll och skridskor. Sedan var det fler spelare som ville vara med och spela – då blev vi svårlästa.

Till slut kunde hemmalaget glida i från och vinna med de komfortabla siffrorna 7-3 – efter att Nils Berner själv gjort sista målet, hans andra för dagen.

– Det kändes bra. Jag var pigg i benen och det var kul att göra mål – det är viktigt för en anfallare, säger Berner.

I den hyperjämna tabellen ligger Vänersborg på femteplats.

– Det är väldigt ovisst så alla poängen blir väldigt viktiga. Man har inte råd med några plumpar i protokollet om man ska vara med där. Så det viktigaste mot Ljusdal var att vi tog två poäng och bättrade på vårt läge i tabellen, säger Berner.

– Vi siktar på att gå till slutspel så tar vi det därifrån. Men det är klart att vi vill skaffa oss ett så bra utgångsläge som möjligt.

Närmast på vägen dit väntar elitserietvåan Västerås – men innan dess kommer ett landslagsuppehåll.

– Vi kommer köra lite hårdträning och åka mycket skridskor för att försöka toppa formen inför de viktiga matcherna. Så det blir lite mentala vila – men ingen vila för kroppen, där kör vi på hårt, säger Berner.