William Andersson Moberg vrålar ut sitt jubel efter segern. Foto: IBL
William Andersson Moberg vrålar ut sitt jubel efter segern. Foto: IBL

Slog gamla klubben – efter kaxiga bilden

Publicerad

I somras bytte jättetalangen Sävehof mot Alingsås – och kastade sin gamla tröja i papperskorgen. 

Men William Andersson Moberg, 17, tvingades ta bort bilden från Instagram. 

– Det var ändå ett gott spratt tycker jag, säger han. 

På onsdagskvällen var William Andersson Moberg tillbaka i Partille Arena och mötte Sävehof, klubben han vann tre USM-guld med. 

– Det känns helt fantastiskt. Vi gör det jävligt bra och håller matchplanen perfekt. Och extra roligt att det var på min gamla hemmaplan, säger tvåmålskytten efter Alingsås 27-25-seger. 

Varför bytte du klubb? 

– För att få bättre träningsmöjligheter. Det var mycket mer proffsigt där uppe. Jag kunde utvecklas mer som spelare och jag kände att det var ett kliv jag behövde ta efter några år här. Det laget jag spelade i försvann ändå, det splittrades upp rätt bra och då kändes det rätt att ta chansen, säger William Andersson Moberg, som kom till Alingsås inför den här säsongen. 

Alingsås jubelvrål efter segern.Foto: IBL

"Det blev lite hets" 

I somras postade han ett uppmärksammat inlägg på Instagram, där han slänger en Sävehof-tröja i papperskorgen. 

– Det var ett sätt att hetsa de gamla lagkompisarna som hade hetsat mig. Det var ett gott spratt tycker jag. Skämtsamt gjort. 

Vad fick du för reaktioner? 

– Det blev lite hets, men siffrorna i dag bevisar ju vem som fick sista ordet, haha. 

Bilden togs dock bort. 

– Det blev lite för mycket hets så jag var tvungen. 

Hur trivs du i nya klubben? 

– Alldeles utmärkt. Det är nästan bättre än vad jag hade hoppats på. 

Mötet med Sävehof blev en dramatisk historia. Det svängde i stort sett hela matchen. 

– Vi sätter lägena, det gör inte Sävehof. De missade straff med några minuter kvar och brände några frilägen. Rickard (Frisk) är jävligt bra i målet i dag. Det är skillnaden, säger William Andersson Moberg.  

Profilen Berg: "Fick ett hjärnsläpp"

AHK-profilen Andreas Berg var inblandad i det mesta i slutminuterna. Först blev han ilsken när målet var helt öppet och passningen inte kom. 

Andreas Berg. Foto: /IBL / /IBL

–  Då fick jag damp nästan. Han kunde ju kasta in den själv eller passa mig. Där blev jag arg. Efteråt är det ju skit samma, och jag gjorde ju ett mål i slutet också. 

Sedan gav han högst oväntat bort bollen till Sävehof, som gjorde mål och skapade spänning in i det sista. 

– Det var riktigt efterblivet. Jag skulle ju bomba den så långt jag bara kunde, men jag fick hjärnsläpp. Så jävla trögt alltså. Men det var lite för publikens skull också, haha. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag