Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skyttekungen sänkte Vänersborg i derbyt

Christoffer Edlund är glödhet
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Villa slog komfortabelt värsta rivalen med 5-1.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

19 raka matcher utan förlust mot ärkerivalen. 

Christoffer Edlund, 33, skickade upp Villa i topp igen med sina fyra mål. 

– Ett bra steg i rätt riktning, säger han efter 5-1-segern mot IFK Vänersborg. 

Även om hemmalaget försvarade sig bra så dominerade Villa Lidköping stort i derbyt. Erik Säfström gjorde 1-0 till gästerna efter knappt tio minuter innan Christoffer Edlund prickade in tvåan. Vänersborgs Ilja Grachev reducerade tio minuter före paus men närmare än så kom inte tabellsexan. 

– Vi gör en grymt bra match i 90 minuter även om första halvleken var jämn målmässigt, säger Villas skyttekung. 

I andra halvlek var det bara Edlund som gjorde mål och han passade på att göra det tre gånger. 

– Skönt att leverera igen, det blev ju inget i förra matchen, säger 33-åringen som på 18 matcher smällt in 47 mål, siffror som ingen annan i serien är i närheten av. 

– Det är ett godkänt facit, säger smålänningen. 

Edlund: Det är bra statistik

Tack vare segern är Villa, med klart bättre målskillnad, tillbaka i förarsätet på lika många poäng som tvåan Sandviken, dessutom har man en hängmatch. 

– Vi har haft det lite struligt med corona och nedstängning de senaste veckorna, så vi får jobba oss tillbaka igen och vara som bäst när slutspelet ska börja, men vi har tid på oss. Det här var ett steg i rätt riktning, säger Edlund. 

Villa har inte förlorat mot IFK Vänersborg sedan annan dag jul 2012. Lidköpingslaget har 14 vinster på 19 möten och målskillnaden är 103-52, rapporterar NLT

– Det är ju min första säsong här, men det är klart att det är bra statistik. Jag tycker ändå att Vänersborg är ett bra lag, de har satsat på att få till sin defensiv och är väldigt tajta bakåt, säger Christoffer Edlund.