Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skyttekungen sänkte Vänersborg i derbyt

Christoffer Edlund verkar vara ostoppbar den här säsongen.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Niclas Nyqvist prickade in matchens första mål.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

IFK Vänersborg tog ledningen och målvakten Kimmo Kyllönen storspelade. 

Men Villas skyttekung Christoffer Edlund, 34, är ostoppbar för tillfället. 

– Vi kontrollerar tillställningen och vinner fullt rättvist, säger han. 

Tabellsexan IFK Vänersborg har varit stabilt bakåt hela säsongen, och ett tajt och disciplinerat försvarsspel var matchplanen i derbyt mot Villa i Lidköping. 

Och det var länge lyckosamt. Niclas Nyqvist svarade för en finfin soloprestation och gav Vänersborg ledningen efter knappa kvarten – och bakåt var det oftast minimalt med ytor för Villas offensiva stjärnor. 

Christoffer Edlund – förstås – kvitterade i minut 23, men IFK Vänersborg stretade ändå emot bra mot storfavoriten och hade likaläge i paus. 

Tabellettan Villa skruvade upp tempot i andra halvlek, Edlund kostade på sig att bränna en straff, men trots att keepern Kimmo Kyllönen var ruggigt vass så orkade inte IFK Vänersborg hålla emot. 

– Det var inte kul att han räddade min straff, men så är det ibland och det var ingen panik då. Och jag fick ju revansch senare, säger Edlund. 

”Det kanske låter tjatigt”

Tim Persson tryckte in 2-1, Edlund 3-1 och 4-1 och till slut vann Villa med 5-2 mot lokalkonkurrenten. 

– En bra match tycker jag, mycket bra. Det kanske låter tjatigt, men vi möter ett lag som har bestämt sig för att spela på det sättet och då gäller det att ha tålamod. Vi vinner klart rättvist till slut, säger Edlund. 

Den 34-årige målmaskinen är nu uppe på 67 fullträffar och toppar skytteligan i överlägsen stil. 

Villa har kopplat greppet om förstaplatsen, två matcher återstår av grundserien. 

– Vi har Motala på fredag och det är otroligt viktigt att vinna den, säger Edlund, som tror att Vänersborg grejar sjätteplatsen. 

– Det borde de göra, till slutspel går de ju definitivt. 

IFK Vänersborg har inte besegrat Villa Lidköping på de 20 senaste mötena lagen emellan. Den 26 december 2012 var det senaste datumet då Villa förlorade ett derby.