Foto: MICHAEL ERICHSENFoto: MICHAEL ERICHSEN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN
Foto: MATHILDA AHLBERGFoto: MATHILDA AHLBERG
 Foto: MATHILDA AHLBERG

Skyttekungar som flyttar till Tyskland

Publicerad

Två tunga profiler försvinner från Göteborgs-handbollen.

RIK:s skyttekung Linus Arnessons, 26, övergång till tyska Bergischer HC blev officiell i fredags.

Nu skriver GP att även Sävehof tappar sin främste skytt till Tyskland. Från och med nästa säsong spelar Olle Forsell Schefvert, 23, i Wetzlar.

Det är snart slutspel och då blir de sista chansen att se två av de mest tongivande spelarna i Sverige den här säsongen.

Olle Forsell Schefvert ligger tia i handbollsligans skytteliga med 125 mål, han ligger dessutom nia i assistligan med 76 passningar.

Till nya klubben Wetzlars hem sida säger han efter att tvåårskontraktet är klart:

– Jag är oerhört stolt att HSG Wetzlar ger mig chansen att från sommaren få vara en del av laget och få spela i världens starkaste liga. 

Tackar klubben

Linus Arnesson, under flera säsonger RIK:s bäste spelare, ligger elva i skytteligan med 123 mål, men är uppe på andra plats i assistligan med sina 108 målgivande passningar.

Arnesson tackar supportrarna och klubben på RIK:s hemsida:

– Mina tio år i Redbergslids IK har varit fantastiska på alla sätt. Jag har klubben att tacka för min utveckling som människa både på och utanför plan under min tid i RIK.

Olle Forsell Schefvert, som har Kroppskultur i Uddevalla som moderklubb, gör sin femte säsong i Sävehofs A-lag.

Linus Arnesson, från Hedemora från början, gör alltså sin tionde säsong – trots att han bara är 26 år.

Kan bli tidernas främste

Han kan dessutom redan i nästa match passera Stefan Lövgren och ta över andraplatsen i alla tiders skytteliga för RIK-spelare.

Lövgren stannade på 1169, Linus Arnesson har 1168. Även ledande Fredrik Pettersson med 1181 är inom räckhåll.

Men innan Olle Forsell Schefvert och Linus Arnesson lämnar för Tyskland ska de leda sina klubbar så långt som möjligt i slutspelet.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag