Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skönt att vara serieledare – och så julfest i morgon”

Joakim Andersson var kanske isens bäste mot Västerås borta.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Villa Lidköpings assisterande tränare Martin Arvidsson.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Tufft spel, heta känslor och bra bandy. 

Villa Lidköping går på ledighet som serieledare efter prestigesegern mot Västerås. 

– Och så julfest i morgon. Det ska bli fantastiskt skönt att slappna av lite, säger assisterande tränaren Martin Arvidsson. 

Lagen följdes åt till 3-3, men sedan gjorde gästande Villa ett ryck och vann med 6-3 mot ett formstarkt Västerås som kom till spel med tre raka segrar i ryggen. 

– Det är en fantastiskt bra bandymatch med två lag som vill anfalla. VSK drar upp ett jättetempo mot oss, men vi har flytet för tillfället och gör mål i rätt lägen. Det får man energi av. Och när vi sätter dit 5-3 när de går framåt för en kvittering är matchen avgjord, säger Martin Arvidsson, som tycker att Västerås är klart bättre än vad tabellen visar (åtta). 

– Det är ett riktigt bra bandylag som kommer att göra det svårt för många lag. De kommer att klättra. 

Tränarna visade temperament

Det var stundtals grinigt både på och utanför isen och tränarna i respektive lag visade hett temperament. 

– Det är slutspelskaraktär i dag, precis som det ska vara i toppmatcherna. Kul för publiken att få se rätt många mål också, fortsätter Villas assisterande tränare, som trots segern och serieledning inte är helt nöjd med spelet. 

– Det känns som att det hackar lite för oss, men vi kämpar och sliter och har många vinnarskallar. 

Anfallaren Joakim Andersson, som sköt in 3-2-bollen, var märkbart trött efter bataljen i Västerås. 

– Ja, det känns verkligen att tempot var högt i dag. En otroligt skön seger, det var mycket känslor i dag, jag tror att det ligger kvar sen förra året, för det var hett när vi möttes i Lidköping också. Nu ska det bli väldigt skönt med lite ledighet. Vi är slitna och behöver en paus. Vi har ju spelat två-tre matcher i veckan i två månader nu, säger Andersson. 

AIK väntar på annandagen 

Villas nästa match är mot AIK hemma på annandagen. 

– Vi är serieledare och har julfest i morgon. Det ska bli fantastiskt skönt att slappna av lite i några dagar. Sedan tränar vi på som vanligt och sex gubbar åker i väg med landslagen, säger Martin Arvidsson.