Mattias Nörstebö jublar tillsammans med Henrik Tömmernes och Casey Wellman efter sitt segermål. Foto: /IBL
Mattias Nörstebö jublar tillsammans med Henrik Tömmernes och Casey Wellman efter sitt segermål. Foto: /IBL

”Skönt att få bidra med ett mål”

Publicerad

Mattias Nörstebö, 21, gjorde mot Djurgården sin 104:e SHL-match.

Och för första gången var det han som blev omsvärmad efteråt som matchhjälte.

– Skönt att få bidra med ett mål, säger Frölundas norrman efter sitt 2–1-mål en knapp minut in på övertiden.

Mattias Nörstebö kommer garanterat att minnas sitt första avgörande mål i SHL.

Däremot vill han gärna glömma de första 20 sekunderna mot Djurgården. Det var då han hamnade på mellanhand och fick se Matt Anderson göra 0–1 i första bytet.

– Vi var inte med i början. Det var tråkigt, men inte mycket att göra något åt. Det var bara att släppa det och spela vidare, säger Nörstebö, som kom till Frölunda från Brynäs till den här säsongen.

Började likadant

Men i andra perioden började det ungefär likadant. Två icing och en tidig timeout. 

– Vi hade problem med energin i dag. Svårt att säga varför, men vi hade svårt att komma i gång. Inte minst i början av perioderna, säger han.

Frölunda-spelarna var inte speciellt nöjda efteråt, den tappade poängen sved. 

– Det är lätt att bli deppig, men det är viktigt att ändå ta med sig glädjen härifrån. Vi gjorde ju det avgörande målet och vann matchen, säger han.

Fick beröm efteråt

Frölundas tränare Roger Rönnberg berömde efteråt Nörstebö. Han tyckte att det var kul att norrmannen, med en stigande formkurva, fick avgöra den tät match.

– I matcherna har jag tagit steg framåt. Nu var det skönt att få vara med och bidra med poäng också, säger han.

Frölunda hade stundtals svårt att få i gång sitt vanliga spel där backarna sätter i gång pucken snabbt. Djurgårdsspelarna tryckte på högt, ibland med både två och tre man bakom Frölundas förlängda mållinje.

– Det är svårt att spela mot ett lag där tränaren vet hur vi spelar, säger han med ett leende och syftar på Djurgårdens tränare Robert Ohlsson, som var assisterande i Frölunda innan han bytte till Djurgården förra året.

Hans fjärde SHL-mål

– Vi får vänja oss vid att möta lag som spelar så här. Dom satsar i vissa lägen allt på ett kort för att få fast oss. I dag hade vi svårt att lösa det på ett bra sätt. Det var lite som slutspelshockey och så kommer det att bli när vi närmar oss slutspelet.

Mattias Nörstebös fullträff var hans fjärde i SHL på 104 matcher.

– Jag fick ju hoppa in med Henrik Tömmernes och Casey Wellman i tre mot tre-spelet och fick en bra passning. Jag missade första skottet, men det var skönt att få tillbaka pucken och avgöra på returen, säger Mattias Nörstebö.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag