Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skärper säkerheten till kvällens semifinal

Scandinavium.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Efter terrorattentatet i Stockholm skärper Frölunda säkerheten under SM-slutspelet.

Inför kvällens semifinal mot Brynäs kommer åskådarna att visiteras innan de släpps in i Scandinavium.

"Vi uppmanar alla att komma i tid till arenan och att ha överseende med den höjda säkerhetsnivån", skriver klubben på sin hemsida.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Ett fullsatt Scandinavium ska ta Frölunda ett steg närmare SM-final i kväll.

Men fredagens terrorattack i Stockholm får följder även på och runt idrottsevenemang i Sverige. När Frölunda möter Brynäs i Scandinavium klockan 19.15 i kväll har SHL beslutat att höja säkerheten kring matchen. Åskådarna kommer att visiteras vid entrén och ordningsvakter kommer att patrullera på utsidan av arenan.

sin hemsida skriver Frölunda: 

Med anledning av attentatet i Stockholm är säkerhetsnivån höjd under kvällens semifinal fem mellan Frölunda och Brynäs i Scandinavium. I praktiken innebär det fler som arbetar med säkerhet och visitation vid entréerna.

Klubben uppmanar därför alla att komma till arenan i god tid – Scandinavium öppnar klockan 17.15, två timmar före matchstart.

 

https://twitter.com/frolunda_hc/status/851355457235144704

Rönnberg: "Är vi säkra här?"

När Frölunda i fredags var på väg till Gävle för den fjärde semifinalen fick laget kliva av i Flemingsberg på grund av terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm. Centralstationen stängdes och spelarna fick sedan åka buss till Gävle.

– Säkert emotionellt för oss alla, det som inträffade. Helt plötsligt stod vi i Flemingsberg och undrade: "Är vi säkra här?" Vi var i en stor folkmassa på en tågcentral: "Är vi säkra här? Vad är det där för en lastbil?" Klart att vi var påverkade på det ena eller andra sättet, sedan hur mycket det påverkade oss under matchen, det funderar jag inte över, den dörren vill jag inte ens öppna. Vi är vana vid att aldrig, aldrig leta ursäkter, sa Roger Rönnberg om uppladdningen inför den matchen.

Det väntas bli fullsatt i Scandinavium i kväll. I nuläget finns ett ytterst begränsat antal biljetter kvar som går att köpa i Scandinaviums biljettkassa från klockan 12.

 

TV: Se måndagens semifinal mellan Frölunda och Brynäs direkt (extern länk)