Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjöström slutar – men får fortsätta i Frölunda

Foto: Carl Sandin

Fredrik Sjöström fick inte vara kvar som spelare i Frölunda.

Nu slutar han sin aktiva karriär för att i stället bli scout i Göteborgsklubben.

– Jag känner att jag är färdig med hockeyn nu efter alla år och är väldigt motiverad att jobba med scouting och på Frölundas säljavdelning, säger Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Vid 30 års ålder lägger forwarden Fredrik Sjöström av.

Återkomsten till Sverige efter sju år och 489 NHL-matcher i Phoenix, New York Rangers, Calgary och Toronto blev inte som han hade tänkt sig.

Han skrev på för Färjestad, men efter bara 20 matcher kom Sjöström och FBK överens om att bryta kontraktet. Han fortsatte till Frölunda men efter en och en halv säsong fick han inte fortsätta där heller.

"Inspirerande"

Frölunda satsar nytt och ungt och Fredrik Sjöström ansågs inte passa in i den nya modellen. Efter några månaders klubbjakt har han tagit beslutet att lägga av som spelare.

Frölunda behåller ändå Fredrik Sjöström som scout av unga hockeyspelare och han ska också jobba på säljavdelningen.

– Nu har jag spelat hockey sen jag var fem år och det känns som om jag är klar med hockeyn som professionell spelare. När Frölunda kom med det här erbjudandet kändes det väldigt inspirerande och lockande, säger Sjöström i en kommentar.

"Bra bas"

Frölundas sportchef Christian Lechtaler förklarar i ett pressmeddelande:

– Fredrik kommer att scouta för Frölunda både i Sverige och i Nordamerika. Hans nätverk och kontakter i både Nordamerika och hemma i Sverige, är en väldigt bra bas för ett framgångsrikt scoutingarbete.

Fredrik Sjöström var med och tog VM-silver med Tre Kronor i Tjeckien 2004.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!