Foto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Sjöström slutar – men får fortsätta i Frölunda

Publicerad

Fredrik Sjöström fick inte vara kvar som spelare i Frölunda.

Nu slutar han sin aktiva karriär för att i stället bli scout i Göteborgsklubben.

– Jag känner att jag är färdig med hockeyn nu efter alla år och är väldigt motiverad att jobba med scouting och på Frölundas säljavdelning, säger Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Vid 30 års ålder lägger forwarden Fredrik Sjöström av.

Återkomsten till Sverige efter sju år och 489 NHL-matcher i Phoenix, New York Rangers, Calgary och Toronto blev inte som han hade tänkt sig.

Han skrev på för Färjestad, men efter bara 20 matcher kom Sjöström och FBK överens om att bryta kontraktet. Han fortsatte till Frölunda men efter en och en halv säsong fick han inte fortsätta där heller.

"Inspirerande"

Frölunda satsar nytt och ungt och Fredrik Sjöström ansågs inte passa in i den nya modellen. Efter några månaders klubbjakt har han tagit beslutet att lägga av som spelare.

Frölunda behåller ändå Fredrik Sjöström som scout av unga hockeyspelare och han ska också jobba på säljavdelningen.

– Nu har jag spelat hockey sen jag var fem år och det känns som om jag är klar med hockeyn som professionell spelare. När Frölunda kom med det här erbjudandet kändes det väldigt inspirerande och lockande, säger Sjöström i en kommentar.

"Bra bas"

Frölundas sportchef Christian Lechtaler förklarar i ett pressmeddelande:

– Fredrik kommer att scouta för Frölunda både i Sverige och i Nordamerika. Hans nätverk och kontakter i både Nordamerika och hemma i Sverige, är en väldigt bra bas för ett framgångsrikt scoutingarbete.

Fredrik Sjöström var med och tog VM-silver med Tre Kronor i Tjeckien 2004.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag