Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅNFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Sjöström om Weber: "Närmar oss beslut"

Publicerad

Den 28 december går Frölundas avtal med NHL-meriterade backen Mike Weber ut.

Nu berättar sportchef Fredrik Sjöström att ett beslut om förlängning är nära att tas.

– Vi har haft bra diskussioner, vi ligger ganska nära ett beslut, säger Sjöström.

Det har snart gått en månad sedan Frölunda presenterade värvningen av NHL-meriterade backen Mike Weber, 29.

Amerikanen med över 350 matcher i världens bästa liga skrev ett avtal över sju veckor i Frölunda – och redan efter ett par träningspass hyllades han av tränare Roger Rönnberg.

– Nummer ett är det en superproffsig kille som har den personligheten vi har letat efter. Han har en hunger att göra något nytt. Han är 29 år men säger att han är nervös som en junior. Han vill lära sig spelet på den stora rinken och är ödmjuk nog att inse att han har saker han måste jobba med. Så det är en fantastisk människa samtidigt som vi spelmässigt vet var han står, sa Rönnberg till GT då.

 

LÄS MER: NHL-profilen på plats i Göteborg 

"Ligger nära ett beslut"

29-åringen har nu spelat sex SHL-matcher med Frölunda på vilka han noterats för en assist och snittat lite drygt 16 minuter i istid.

Sportchef Sjöström är nöjd med vad backbjässen visar upp så här långt.

– Han är en ledare som står för väldigt mycket som person. Det har varit väldigt positivt, säger Sjöström.

Hur går diskussionerna om eventuell förlängning?

– Vi har haft bra diskussioner, vi ligger ganska nära ett beslut. Det tror jag, det är min känsla. Men vi vill ge det ett par matcher till sen kommer vi ta ett beslut ihop med honom. Det har inte varit några problem eller så utan vi har hela tiden sagt att vi vill ge det ex antal matcher för att utvärdera därefter, säger Sjöström.

 

LÄS MER: Mike Webers löfte till Frölundafansen 

 

Öppnar för fler värvningar

I övrigt, behöver laget få in något nytt?

– Det är svårt att säga, det är väldigt spekulativt om man säger så. Vi tittar hela tiden om det finns något, men det viktiga är som sagt att det ska vara rätt. Men vi känner oss nöjda med de killarna vi har och känner att det snarare handlar om ett jobb att få killarna att prestera bra. Vi har en hög kvalitet i laget och visar i perioder att vi kan vara otroligt bra, men vi går för mycket upp och ner. Vårt största fokus är att få killarna vi har att prestera på bästa möjliga nivå dag ut och dag in, säger han och tillägger:

– Sen har jag och Björn (Liljander, assisterande sportchef) alltid ett öra mot marken. Vi vet att skador kan dyka upp, säger han.

Långtidsskadorna: "Det går framåt"

Gällande knäskadade Pathrik Westerholm, som inte har spelat en match sedan den 30 september, finns allt jämt förhoppningar om spel i slutet av säsongen.

– Rapporterna som jag har fått så har rehabiliteringen gått väldigt bra. Det kommer att ta ett tag till, men det går framåt i alla fall, säger Sjöström.

Frölundas andra långtidsskadade spelare, Sean Bergenheim, kämpar allt jämt för att komma tillbaka efter den hjärnskakning han åkte på i början av oktober, men har inte kunnat börja träna ännu.

– Det är status quo, säger Sjöström.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag