Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöberg om Oldsberg: "Var smart av TV4…"

Patrik Sjöberg.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Ingvar Oldsberg fick sparken från "Bingolotto".Foto: LENNNART REHNMAN

Ingvar Oldsberg, 72, fick sparken från ”Bingolotto” efter anklagelser om mobbning.

Men enligt friidrottsprofilen Patrik Sjöberg, 52 – som jobbat ihop med programledaren – har TV4 kommit lindrigt undan i sammanhanget.

– Det var jävligt smart av TV4 och de är nog inte missnöjda med resultatet, säger Sjöberg i ”Pådden”.

Ingvar Oldsberg.Foto: LENNNART REHNMAN

Turerna kring avskedandet av Ingvar Oldsberg som programledare för "Bingolotto" har varit många sedan 72-åringen fick beskedet i början av december. Oldsberg fick sparken på stående fot efter att en internutredning som produktionsbolaget Warner Bros genomfört på uppdrag av TV4 påvisat "allvarliga arbetsmiljöproblem" kring "Bingolotto". Programledaren ska inte ha gjort sig skyldig till sexuella trakasserier utan arbetsmiljöproblemen ska i stället handla om olika former av mobbning och översitteri.

I förra veckan kunde GT berätta att Oldsberg ska stämma Folkspel, TV4 och Warner Bros.

– De här tre parterna gömmer sig bakom varandra. Ingvar har själv försökt jaga ansvariga för att få reda på vad det är han har gjort – utan framgång. Men nu kommer de att tvingas motivera sina beslut, sa advokaten Michael Fischbein som fått uppdraget att stämma tv-jättarna.

– Man har pratat om skräckvälde och arbetsmiljöproblem, men det är väl inte jag som har arbetsmiljöansvaret. Det är ju arbetsgivaren Warner som har det, har Oldsberg tidigare sagt.

Leif "Loket" Olsson och Ingvar Oldsberg i "Bingolotto"-studion. Foto: LENNNART REHNMAN

LÄS MER: Arbetskamraterna vittnar: Så var Oldsberg på jobbet

"Ingen har fattat grejen"

Samtidigt har flera medieprofiler, som Leif ”Loket” Olsson, Björn Hellberg, Tommy Engstrand, Arne Weise, Helena Stjernström och Peter Harryson, kommenterat sparkningen av Oldsberg.

Tidigare medarbetare har målat upp en tudelad bild av Oldsberg.

Nu ger Patrik Sjöberg sin syn på Ingvar Oldsberg och de senaste veckornas rapportering. I podcasten ”Pådden”, som görs av sportprofilerna Patrick Ekwall och Mats Olsson, framför den tidigare höjdhoppsstjärnan sin teori.

– Ingen har fattat hela grejen. Titta vad snabbt man tog bort fokus från TV4:s ledning, det skrevs inte en rad om den här utredningen och den förmodade utrensningen. Pang, så var det en göteborgare på ”Bingolotto” som fick sparken, säger Sjöberg.

Patrik Sjöberg.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

LÄS MER: Oldsberg lämnar landet efter bråket

"Visste att  han skulle bråka"

Patrik Sjöberg fortsätter:

– De (TV4) visste att han (Oldsberg) skulle bråka lite – och nu har alla skrivit om Oldsberg i tre veckor. Har ni läst något om TV4:s ledning? Har de sparkat någon i ledningen? Det är ingen tillfällighet att TV4, produktionsbolaget och spelbolaget står bakom sparkningen – då pratar man inte vad som verkligen har hänt och vad som har tillåtits i Stockholm. I stället är alla så uppe i Oldsberg – och media svalde hela betet. TV4 är nog inte missnöjda med resultatet, de är nog ganska nöjda i Stockholm.

Patrik Sjöberg har själv jobbat ihop med Ingvar Oldsberg och tillägger att "alla vi som bor i Göteborg har väl sprungit på Oldsberg på krogen några gånger".

– Jag har spelat in reklamfilm med honom och det var skitroligt. Han är en underbar människa när du är med honom. Sedan har jag inte varit anställd och jobbat för honom utan jag har varit gäst och gjort olika event med honom. Han är skittrevlig. Det andra kan jag inte svara på, men det är väl inte helt taget ur luften, menar Sjöberg i ”Pådden”.

TV4: Inga ytterligare kommentarer

TV4:s HR-direktör Åsa Barsness, skriver så här i ett sms till GT:

"Som vi sagt tidigare fick programledaren lämna Bingolotto efter att produktionsbolagets utredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem. Han har fått veta bakgrunden till beslutet, men av respekt för alla inblandade kan vi inte ge mer detaljer. 

Jag har inga ytterligare kommentarer till Patriks uttalande."

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.