Robert Gojani i halvtidsintervju med C More. Foto: C More Sport.Robert Gojani i halvtidsintervju med C More. Foto: C More Sport.
Robert Gojani i halvtidsintervju med C More. Foto: C More Sport.
Foto: CHRISTIAN FLODIN / FRILANSFOTOGRAFERNA / 409 FRILANSFOTOGRAFERNA.SEFoto: CHRISTIAN FLODIN / FRILANSFOTOGRAFERNA / 409 FRILANSFOTOGRAFERNA.SE
 Foto: CHRISTIAN FLODIN / FRILANSFOTOGRAFERNA / 409 FRILANSFOTOGRAFERNA.SE

”Kan det som händer här verkligen hända på riktigt?”

Publicerad

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Elfsborgs mardröm fortsätter.

Först rullade Robert Gojani in bollen i eget mål, sen fick han syna det röda kortet.

Sen gjorde även Stefan Ishizaki självmål – när Elfsborg föll med 0-5 mot Häcken.

– Vad är det som händer? Det kan inte hända, säger kommentatorn Patrik Westberg i C More.

Elfsborgs mittfältare Robert Gojani vill nog helst bara glömma den första halvleken mot Häcken. I den 19:e minuten passade Gojani hem bollen mot Kevin Stuhr Ellegaard. 

Problemet?

Målvakten stod bredvid målet.

– Gojani! Vad är det som händer? Det är ett av de märkligaste målen jag sett. Det går knappt att beskriva, säger kommentatorn Patrik Westberg i C Mores sändning.

Men mardrömmen slutade inte där.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen. 

Självmål och rött kort på en minut

En minut och tjugo sekunder senare kom nästa kalldusch för Elfsborg då Robert Gojani fick in en vårdslös tackling på Paulinho på mittplan. Gojani fick då sitt andra gula kort för matchen och visades därmed ut.

– Han kan inte få det mycket jobbigare. Kan en fotbollsmatch vara mer… alldeles hemsk och bedrövlig än Robert Gojanis? Vilken mardröm. Det kan inte vara på riktigt, säger Patrik Westberg i sändningen.

– Han kommer inte somna förrän i övermorgon.

Huvudpersonen själv är av förklarliga skäl nedstämd när han pratar med C More i halvtid.

– Det är jättetufft... jag vet inte vad jag ska säga. Jag sätter grabbarna i skiten, säger han och fortsätter:

– Det är för jävligt. Grabbarna förtjänade inte min insats i dag, det är så det är. Jobbigt, men bara att gå vidare.

Självmål av Stefan Ishizaki

Osannolikt nog hände samma sak även i den andra halvleken.

Stefan Ishizaki skulle passa hem bollen till Stuhr Ellegaard, men fick se bollen gå in i mål.

– Vad är det som händer? Det är inte sant! Det kan inte hända, säger Patrik Westberg i sändningen.

Stefan Ishizaki förklarar situationen efter matchen:

– Jag vet att jag har en kille i ryggen och håller koll samtidigt som jag bara spelar hem bollen. Jag har gjort det 100 gånger på träning och missar inte, men i dag gör jag det. Det är surt men samtidigt bättre att vi tar all skit i en match.

Matchen slutade 5-0 till Häcken, men trots krossen var det fokus på Elfsborg efteråt.

– Det är svårt att säga vad som hände (vid första målet), det är något vi får titta på. Det är som det är, och det är inte 1-0-målet som gör att vi förlorar så vi ska inte fasta i det, säger målvakten Stuhr Ellegaard.

C More: Och sen händer det igen?

– Jag vet inte riktigt vad jag ska svara men jag kommer nog aldrig vara med om det här igen. Vi jobbar stenhårt precis som alla andra lag och jag är inte orolig, men det är en jävla smäll att få i dag, det är klart.

Jimmy Thelin om nya fiaskot

Elfsborgs för säsongen nye tränare Jimmy Thelin är så klart besviken efter 0-5-förnedringen.

– De saker som kan gå fel under en säsong gör det mer eller mindre i en och samma match. Det blir väldigt stora konsekvenser av det. Alla delar som kan gå fel gick fel i dag. Det gäller att vi väljer väg nu. Antingen tror vi på det vi har påbörjat eller så struntar vi i det, säger han.

Är du orolig för din position?

– Jag tror inte man kan ta upp den frågan varje gång. Vi känner oss väldigt trygga i Elfsborg och vill vända detta. Om du har en ledare som oroar sig hela tiden så är det ingen bra ledare.

Hur ser du på Gojanis insats?

– Det har hänt fotbollsspelare förr och det är inte bra. Vi stöttar Gojani och vi tror väldigt mycket på honom. Han har bidragit mycket till oss och han kommer göra det igen.

Gojani: ”Jag försökte be om ursäkt”

Robert Gojani följde matchen via mobilen efter att ha blivit utvisad.

– Jag har funderat väldigt mycket... Det är det enda jag har gjort. Jag tänker att jag sätter grabbarna i skiten, säger han.

Vad har du sagt till grabbarna?

– Grabbarna försökte lyfta upp mig. Jag försökte be om ursäkt. Men de var snabbt framme med att få mig att hålla käften och lyfte mig.

– Någonstans tänker man att det är ens fel. Jag sätter grabbarna i skiten. Låta dem springa 70 minuter i den värmen med en man mindre… Sen är det sådant som händer. Men det är fortfarande sjukt, sjukt tråkigt. Någonstans vill man göra grabbarna stolta. Det gjorde jag inte.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag