SHL-lagen rycker i Frölundas målvakt

Linus Fernströms kontrakt med Frölunda går ut.
Foto: Michael Erichsen
Enligt GT:s uppgifter har minst två SHL-klubbar redan visat intresse för målvakten. "Det är många pusselbitar som ska falla på plats", säger Fernström.
Foto: Peter Skaugvold

GÖTEBORG. Kontraktet löper ut – och nu kan Linus Fernström, 28, vara på väg bort från Frölunda.

Enligt GT:s uppgifter har minst två SHL-klubbar redan visat intresse för målvakten.

– Det är många pusselbitar som ska falla på plats, säger Fernström.

Linus Fernström inledde säsongen lovande, fick stort förtroende och slogs med Lasse Johansson om förstaspaden i Frölunda. Men när Roger Rönnberg och övriga i tränarteamet skulle utse sin förstemålvakt till slutspelet föll valet på Lasse Johansson.

Nu berättar Linus Fernström om den jobbiga tiden som båsöppnare under årets höjdpunkt.

– Det var fruktansvärt frustrerande. Jag hade givetvis hoppats att få spela mer, men det är upp till tränarna att ta ut laget och det är inte så mycket att säga om det, säger han.

"Känns fortfarande tomt"

Hur hanterade du det?

– Jag ska inte säga att jag köpte situationen, men jag fick finna mig i den och försöka göra det bästa jag kunde. Jag och Lasse hade varit ganska jämna under hela säsongen och för min del handlade det om att stötta honom och laget under slutspelet.

Frölundas resa tog slut i Växjö. Med fem dagars distans till uttåget säger Fernström:

– Det känns fortfarande rätt tomt och det är inte jättekul att kolla på Skellefteå–Växjö, men så är det...

– Vi vill alltid vinna, det är därför vi håller på med det här – men om några veckor tror jag ändå att vi kommer kunna vara ganska nöjda med säsongen som helhet.

Inleder diskussioner i veckan

Han fortsätter:

– Vi hade en betydligt mindre spelarbudget än Växjö, men kunde ändå utmana dem. Det ska bli spännande att se hur det blir nästa år.

Linus Fernström är en av flera Frölundaprofiler vars kontrakt går ut. 28-åringen från Stenungsund har inte börjat diskutera med Frölunda än.

– Vi ska sätta oss ner i veckan tillsammans med min agent och så får vi se, dels vad Frölunda säger och dels om det finns några andra alternativ för mig att ta ställning till.

Är Frölunda förstavalet?

– Konkret vet jag inte riktigt vad jag har att ta ställning till än. Jag får väga för- och nackdelar mot varandra, speltid, tränare och hela biten och även försöka få med magkänslan någonstans. Sedan får jag komma fram till vad jag tror är bäst för mig.

"Allsvenskan skulle kännas tufft"

Enligt vad GT erfar har minst två SHL-klubbar tagit kontakt med Linus Fernström – och målvakten vill fortsätta spela i högstaligan i Sverige.

– Jag har spelat två säsonger i SHL och att gå ner i allsvenskan skulle kännas tufft. Jag tror att det här ska lösa sig. Det ska bli spännande se, säger Fernström.

När kommer ett besked?

– Jättesvårt att säga i dagsläget. Det kan hända nästa vecka, men det kan säkert dröja ytterligare två-tre veckor också.

Frölunda genomför fystester från måndag till onsdag denna vecka. Därefter väntar semester.

– Några ska ut och resa – men jag ska vara hemma och träna. Det är klart att jag ska vara ledig också, men tjejen har precis fått en ny tjänst så hon kan inte ta ledigt från jobbet och åka i väg, förklarar Linus Fernström.