Frölunda har ställt in siktet på den finske JVM-stjärnan Aleksi Saarela, 18 (till höger). Foto: Heikki SaukkomaaFrölunda har ställt in siktet på den finske JVM-stjärnan Aleksi Saarela, 18 (till höger). Foto: Heikki Saukkomaa
Frölunda har ställt in siktet på den finske JVM-stjärnan Aleksi Saarela, 18 (till höger). Foto: Heikki Saukkomaa
Roger Rönnberg kan få förstärkning. Foto: Carl SandinRoger Rönnberg kan få förstärkning. Foto: Carl Sandin
Roger Rönnberg kan få förstärkning. Foto: Carl Sandin
Aleksi Saarelas pappa Pasi spelade i Frölunda säsongen 1999/2000. Här tillsammans med Juha Ikonen. Foto: Lennart MånssonAleksi Saarelas pappa Pasi spelade i Frölunda säsongen 1999/2000. Här tillsammans med Juha Ikonen. Foto: Lennart Månsson

Aleksi Saarelas pappa Pasi spelade i Frölunda säsongen 1999/2000. Här tillsammans med Juha Ikonen.

 Foto: Lennart Månsson

SHL-klubben på jakt efter JVM-stjärnan

Publicerad

GÖTEBORG. Frölunda toppar SHL – men vill förstärka laget ytterligare.

Enligt GT:s källor har serieledarna ställt in siktet på den finske JVM-stjärnan Aleksi Saarela, 18.

Men sportchefen Fredrik Sjöström dementerar uppgifterna:

– Det stämmer inte, säger han.

Finland slog ut de svenska Juniorkronorna ur JVM i semifinalen och spelar final mot Ryssland i kväll.

Samtidigt som Finland har imponerat som kollektiv i hemmaturneringen har spelarna stärkt sina individuella varumärken.

En av nyckelspelarna i det finska laget är 18-årige Aleksi Saarela – och han kan vara på väg till SHL.

Pappan gjorde 30 poäng i Frölunda

Enligt GT:s uppgifter är Frölunda en av klubbarna som är ute efter JVM-forwarden – vars kontrakt med finska Ässät går ut efter säsongen – och ser nu över möjligheterna att värva honom till nästa säsong. Även Saarela själv ska, enligt vad GT erfar, vara intresserad av en flytt till Göteborg.

Men från Frölundas håll dementeras uppgifterna.

– Nej, det stämmer inte, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Låter namnet Saarela bekant, förresten?

Aleksis pappa Pasi Saarela spelade i Frölunda säsongen 1999/2000 och gjorde 30 poäng i Göteborgsklubben. Han avslutade karriären som lagkapten i Lukko 2009. Nu kan sonen alltså vara på väg till SHL.

Fler finländare i klubben

Frölunda har nyligen förlängt kontraktet med sin finske stjärna Artturi Lehkonen, 20, över nästa säsong.

Lehkonen, som kom till Frölunda från KalPa 2014, har haft en stigande utvecklingskurva och blommat ut på allvar den här säsongen.

I klubben finns också den förre finske Frölundaspelaren Juha Ikonens son Joni, som spelar i juniorlaget. Juha Ikonen spelade ihop med Pasi Saarela i Frölunda.

Hector Junelind
Hector Junelind
Niclas Norlindh
Niclas Norlindh
Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag