Samuel Fagemo. Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅNSamuel Fagemo. Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Samuel Fagemo. Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Linus Fagemo. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON GT/EXPRESSENLinus Fagemo. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON GT/EXPRESSEN
Linus Fagemo. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON GT/EXPRESSEN

SHL-ikonens son gör succé i Frölunda

Publicerad

Hans pappa Linus var en framträdande SHL-spelare under många år.

Nu har sonen Samuel Fagemo, 17, gjort entré i Frölunda – och imponerade stort när han fick chansen mot Skellefteå.

– Det här har varit mitt stora mål, säger han.

Med fem spelare på OS har Frölunda valt att kalla upp juniorer i A-laget.

I förlustmatchen mot Skellefteå fick 17-åriga duon Filip Hasa och Samuel Fagemo båda chansen till speltid.

Och direkt svarade de för imponerande insatser.

– Grymt kul, det visar vilken stark ungdomsverksamhet vi har i Frölunda när vi är flera som får chansen, säger Samuel Fagemo.

För 17-åringen var Skellefteåmatchen hans andra i SHL. Debuten klarade han av mot Djurgården den 14 november då han fick drygt två minuters speltid.

Den här gången blev det betydligt mer.

”Inte vad jag väntat mig”

– Det var inte riktigt vad jag hade väntat mig i och med att jag var uppsatt som extraforward. Men det gick bra i början så då blev det fler och fler byten, säger Fagemo som dessutom fick chansen i powerplay och efteråt fick mycket beröm av tränare Roger Rönnberg, som tyckte att 17-åringen var en av lagets främsta forwards.

– Det var väldigt roligt att höra att han var nöjd med mig, det kändes bra i matchen och det plockar jag med mig, säger han.

Jämförelsen med sin pappa: ”Ingen press”

Samuels pappa Linus har varit en framträdande SHL-spelare under många år då han representerade bland annat Frölunda, Timrå och Luleå.

– Jag har farsan att tacka för mycket i min karriär. Vi är väldigt tajta och han hjälper och stöttar mig hela tiden, säger Samuel.

Upplever du någon press att kopplas ihop med honom?

– Nej, inte alls. Jag har bara fokus på mitt och min karriär. Sen gläds jag över vilken fin karriär han hade. Men jag känner ingen press, säger han.

17-åringen, som har skyttet som en stark egenskap, har gjort 15 mål på 30 matcher i Frölundas J20-lag den här säsongen. Därtill har han också varit utlånad i tre matcher till allsvenska Södertälje, där han gjorde ett mål.

Utlånad till allsvenskan: ”Lärorikt”

– Det har varit väldigt lärorikt för mig att få testa på att spela på högre nivå. Det är högre tempo och alla är lite större och starkare. Jag tror att det varit bäst för min utveckling att få de här matcherna, säger han.

Men trots den övertygande insatsen mot Skellefteå så finns inte forwarden med i Frölundas trupp i lördagsmatchen mot Rögle.

– Jag åker med U18-landslaget till USA för en femnationsturnering i morgon, berättar han.

Inför mötet med Rögle har Frölunda revansch att kräva. Göteborgarna kommer med tre raka förluster i ryggen. Ängelsholmslaget däremot har tre raka segrar bakom sig, då senaste kom i Skånederbyt mot Malmö i måndags med 5–2.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag