Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SHL-ikonens son gör succé i Frölunda

Samuel Fagemo. Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Linus Fagemo. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON GT/EXPRESSEN

Hans pappa Linus var en framträdande SHL-spelare under många år.

Nu har sonen Samuel Fagemo, 17, gjort entré i Frölunda – och imponerade stort när han fick chansen mot Skellefteå.

– Det här har varit mitt stora mål, säger han.

Med fem spelare på OS har Frölunda valt att kalla upp juniorer i A-laget.

I förlustmatchen mot Skellefteå fick 17-åriga duon Filip Hasa och Samuel Fagemo båda chansen till speltid.

Och direkt svarade de för imponerande insatser.

– Grymt kul, det visar vilken stark ungdomsverksamhet vi har i Frölunda när vi är flera som får chansen, säger Samuel Fagemo.

För 17-åringen var Skellefteåmatchen hans andra i SHL. Debuten klarade han av mot Djurgården den 14 november då han fick drygt två minuters speltid.

Den här gången blev det betydligt mer.

”Inte vad jag väntat mig”

– Det var inte riktigt vad jag hade väntat mig i och med att jag var uppsatt som extraforward. Men det gick bra i början så då blev det fler och fler byten, säger Fagemo som dessutom fick chansen i powerplay och efteråt fick mycket beröm av tränare Roger Rönnberg, som tyckte att 17-åringen var en av lagets främsta forwards.

– Det var väldigt roligt att höra att han var nöjd med mig, det kändes bra i matchen och det plockar jag med mig, säger han.

Jämförelsen med sin pappa: ”Ingen press”

Samuels pappa Linus har varit en framträdande SHL-spelare under många år då han representerade bland annat Frölunda, Timrå och Luleå.

– Jag har farsan att tacka för mycket i min karriär. Vi är väldigt tajta och han hjälper och stöttar mig hela tiden, säger Samuel.

Upplever du någon press att kopplas ihop med honom?

– Nej, inte alls. Jag har bara fokus på mitt och min karriär. Sen gläds jag över vilken fin karriär han hade. Men jag känner ingen press, säger han.

17-åringen, som har skyttet som en stark egenskap, har gjort 15 mål på 30 matcher i Frölundas J20-lag den här säsongen. Därtill har han också varit utlånad i tre matcher till allsvenska Södertälje, där han gjorde ett mål.

Utlånad till allsvenskan: ”Lärorikt”

– Det har varit väldigt lärorikt för mig att få testa på att spela på högre nivå. Det är högre tempo och alla är lite större och starkare. Jag tror att det varit bäst för min utveckling att få de här matcherna, säger han.

Men trots den övertygande insatsen mot Skellefteå så finns inte forwarden med i Frölundas trupp i lördagsmatchen mot Rögle.

– Jag åker med U18-landslaget till USA för en femnationsturnering i morgon, berättar han.

Inför mötet med Rögle har Frölunda revansch att kräva. Göteborgarna kommer med tre raka förluster i ryggen. Ängelsholmslaget däremot har tre raka segrar bakom sig, då senaste kom i Skånederbyt mot Malmö i måndags med 5–2.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!