Rickard Lönn. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Rickard Lönn. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Sex minuter kvar av första – då rasade allt

Publicerad

Med sex minuter kvar skilde bara ett mål.

Annat det än när serietrean RIK lät Ystad springa ifrån till nio måls ledning.

– Men vi hämtade oss aldrig helt efter kollapsen i första halvlek, säger niomålsskytten Rickard Lönn efter förlusten med 25–27.

RIK har gått som tåget sedan mitten av december.

Sju vinster och en oavgjord på de senaste åtta matcherna har tagit dem till tredje plats i tabellen.

I första halvlek med Kim Andersson och Lukas Nilssons Ystad syntes dock inga toppkvaliteter.

– Inget funkade. Passivt försvarsspel, passivt anfallsspel. Vi hade 20 riktigt dåliga minuter, konstaterar Rickard Lönn.

Men i början av andra halvlek började det hända grejor. Inhoppande målvakten Tobias Thulin började plocka bollar och framåt öste framförallt Lönn och Tobias Johansson på.

Rickard Lönn: "Jagade på"

När Ystad tog timeout med sju minuter kvar stod det 22–24. En minuter senare dundrade Tobias Johansson in 23–24 och publiken i Lisebergshallen började få vittring på säsongens vändning.

Men när domaren blåste av efter sextio minuter hade RIK ändå förlorat med två bollar.

– Tråkigt att en så dålig period som den i första ska få sätta prägel på hela matchen. Vi jagade på bra ända in i slutet, men så gjorde vi misstag i viktiga lägen och då orkade vi inte gå i kapp, säger Rickard Lönn.

Åtta matcher kvar före slutspelet, var står ni i dag?

– Vi har haft en bra nivå länge. Nu gäller det bara att släppa det här och sikta mot Lugi-matchen nästa vecka. Vi ska inte gå ner oss efter den här förlusten, säger Rickard Lönn.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag