Luka Mijaljevic har inte slarvat med magträningen. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
Luka Mijaljevic har inte slarvat med magträningen.  Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Sena målet kan vara värt miljoner

Publicerad

Gais låg under mot Norrby hemma på Gamla Ullevi. 

Men grönsvart vände och vann – en seger som kan vara värd miljoner. 

– Jag fick en blackout efter målet, säger Luka Mijaljevic. 

Norrby, som också slåss för nytt kontrakt, tog ledningen i det ångestladdade mötet på Gamla Ullevi. 

– Vi fick inte i gång vårt spel alls. Det blev mycket duellspel och där var Norrby vassare, säger Luka Mijaljevic. 

Men strax efter paus tryckte Carl Nyström in 1-1. 

– Han fick en tå på bollen på något konstigt vis efter en hörna. Vi höjde oss markant i andra och hotade mer i djupled. Vi tog över matchen och målen kom som grädden på moset, fortsätter anfallaren, som punkterade tillställningen på stopptid. 

"Tog djupa andetag" 

– Ett inlägg från höger som jag bredsidade in. Sedan minns jag inte vad som hände. Jag fick en blackout. Nu känns det lite lättare att andas. I omklädningsrummet efteråt var det ren glädje, en euforisk och obeskrivlig känsla. Många tog några djupa andetag. Det var en sten som släppte från bröst och hjärta, säger Luka Mijaljevic. 

Tack vare trepoängaren passerar Gais både Varberg och Norrby i den haltande tabellen. IK Frej och Varberg ligger på kvalplats. 

I nästa omgång väntar topplaget Dalkurd borta innan serien rundas av mot Varberg på Gamla Ullevi. 

Dalkurd väntar 

– Vi visste hur viktig den här segern var och nu har vi fortfarande saken i egna händer. Fortsätter vi så här så löser vi det. Dalkurd borta, den blir tuff så klart, men först ska vi njuta av den här segern, säger Luka Mijaljevic. 

Det skiljer många miljoner i intäkter om man spelar i superettan eller i division 1. 

– Så mitt mål kan vara väldigt betydelsefullt. Nu ska vi se till att greja det här. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag