Foto: Peter Skaugvold
 Foto: Peter Skaugvold

Beskedet: Forwarden missar hela säsongen

Publicerad

Frölunda har drabbats av ytterligare en motgång inför SM-slutspelet.

Sebastian Stålberg har brutit handen och opereras på måndag.

– Självklart är det sjukt tråkigt, säger Frölunda-forwarden.

Olyckan var framme när anfallaren täckte ett skott i sista minuten i sista matchen (Brynäs borta) av grundserien. En match där Sebastian fick sitt efternamn ändrat till Snålberg...

Ett uppskattat skämt då, men slutet på matchen blev olyckligt.

– Han fick ont direkt. Nu vet vi att det blir operation på måndag, berättar Rönnberg.

Blir han borta hela slutspelet?

– Det finns en liten chans till comeback den här säsongen om vi skulle ta oss ända till final, berättar Frölundas tränare.

Dubbelt olyckligt för Stålberg som blivit allt bättre i Frölundatröjan.

– Självklart är det sjukt tråkigt. Men inte mycket jag kan göra åt det. Jag får blicka framåt och hoppas det läker fort så jag kan vara med senare i slutspelet, säger Stålberg.

"Är jobbigt"

Mycket motgångar nu med spelare som skadas, Joel Lundqvist, Lukas Bengtsson..?

– Klart att det är jobbigt när viktiga spelare skadas under den viktigaste delen av säsongen, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Jag har sett mig i spegeln och funderat på om vi gjort något fel i planeringen, om vi kunde gjort något annorlunda för att undvika det här, men inte kommit på något.

– Nu handlar det om att gilla läget. Att andra kommer att få chansen och förhoppningsvis ta den.

Rönnberg och hans team har med skadorna nu funderingar på att ta hem utlånade spelare som Pontus Widerström (Oskarshamn) och/eller Anton Karlsson (Leksand).

– Vi kommer att ta beslut om det i morgon, säger Rönnberg.

Frölunda inleder slutspelet på onsdag med hemmamatch mot antingen Djurgården, HV 71 eller Örebro.

Björn Lindsten
Björn Lindsten
Henrik Leman
Henrik Leman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag