AUF WIEDERSEHEN. Nu är det klart. Olivia Schough blir den sjunde spelaren ur årets trupp som lämnar Göteborg FC. Landslagsspelaren är redan på plats i Tyskland där hon inom kort skriver på för Bundesliga-trean Bayern München. Foto: BILDBYRÅN Foto: Carl Sandin
AUF WIEDERSEHEN. Nu är det klart. Olivia Schough blir den sjunde spelaren ur årets trupp som lämnar Göteborg FC. Landslagsspelaren är redan på plats i Tyskland där hon inom kort skriver på för Bundesliga-trean Bayern München. Foto: BILDBYRÅN Foto: Carl Sandin

Schough lämnar – klar för Bayern München

Publicerad

GÖTEBORG. Landslagsspelaren Olivia Schough, 22, lämnar Göteborg FC för spel i tyska storklubben Bayern München.

Enligt GT:s uppgifter skriver hon på inom kort.

- Jag lämnar inga kommentarer innan något är klart, säger stjärnan på plats i Tyskland.

Tvillingsystrarna Kristin och Marie Hammarström har lagt skorna på hyllan. Engelska landslagsspelaren Anita Asante flyttar till Malmö. Amerikanska duon Camille Levin och Yael Averbuch återvänder till USA. Landslagsmeriterade Jessica Landström lämnade Göteborg så fort säsongen var över.

Nu drabbas Göteborg FC av ytterligare ett tungt tapp.

- Olivia Schough går till Bayern München, bekräftar GFC:s nye tränare Stefan Rehn för GT.

Redan i Tyskland

Falkenbergsfostrade Olivia Schough är redan på plats i Tyskland. Men hon är fåordig när GT nådde henne sent i går kväll.

- Jag lämnar inga kommentarer innan något är klart. Jag vet inte vad Stefan (Rehn) har sagt till er, säger hon.

22-åringen kom till Göteborg FC från Falkenbergs FF 2009. Efter att ha kämpat hårt för en plats i startelvan i fyra år blev hon i år ordinarie och fick också landslagsdebutera i Algarve cup i mars. Den offensiva spelaren, en given favorit hos förbundskaptenen Pia Sundhage, deltog i EM på hemmaplan.

Nu lämnar Olivia Schough GFC efter fem säsonger för den tyska ligan.

Önskar lycka

- Det är tråkigt. Synd för vår del, men det är bara att önska Olivia lycka till, säger Stefan Rehn om att tappa sin stjärna.

Bayern Münchens damlag är inte lika framgångsrikt som dess herrlag.

Största meriten är ligaguldet från 1976. 2009 kom man tvåa i ligan och förra året tog Münchenlaget hem den tyska cupen.

Ligger trea i ligan

I skrivande stund parkerar Bayern München på tredje plats i Bundesliga efter åtta spelade matcher. Storklubben tränas av blott 31-årige tysken Thomas Wörle sedan 2010.

Olivia Schough blir bland annat lagkamrat med amerikanske landslagsspelarna Amber Brooks och Erika Tymrak samt lagets skyttedrottning Sarah Hagen (sju mål så här långt), också amerikanska.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag