Thess Krönell. Foto: MICHAEL ERICHSEN
Thess Krönell. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Sävehofs sista tio minuter avgjorde

Publicerad

Stryk mot Randers i söndags.

Men mot Höör vann Sävehofs damer, trots ett tufft motstånd.

– Vi krigade hela matchen, det lönade sig, säger mittsexan Thess Krönell, 20, efter 29–24-segern.

Sävehof hade en mycket tuff match mot Höör borta några dagar före julafton, tätt inpå handbolls-EM där flera av klubbens spelare varit med.

Då lyckades de plocka in ett tremålsunderläge i slutet och kvittera till 21–21 i slutsekunderna.

De var beredda på en lika tuff match i returen.

– Höör ligger sexa i tabellen, men de borde ligga högre. De är bättre än så, säger Thess Krönell.

Höör kom tillbaka

Efter drygt 20 minuter i första halvlek såg det ut som att Sävehof ändå hade kopplat greppet när de gick ifrån till en 11–6-ledning.

Men Höör gav sig inte, kom tillbaka gång på gång.

I halvtid stod det 15–12 till Sävehof, tolv minuter in på andra halvlek ledde de med fyra bollar – men med bara tio minuter kvar av matchen knaprade Höör in till 23–22.

– Vi får lite väl djupa dippar ibland, säger Thess Krönell. Å andra sidan har vi även en hög högstanivå.

En rolig match att spela

Den nivå visade Sävehof under matchens sista tio minuter då de ryckte till sig en stabil sexmålsledning som blev 29–24 till slut.

– Det var en fysisk, rolig match att spela. Vi tränade stenhårt under EM-uppehållet och kör på bra nu också. Vi känner att vi har mycket mer att ge, men vi är starka mot slutet av matcherna, säger Thess Krönell.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag