Julia Eriksson. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
Julia Eriksson. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Sävehof vann igen – tog femte raka

Publicerad

Sävehof har kommit i gång på allvar.

Hemma mot Skara kom lagets femte raka seger då man vann med 27–24.

– Jävligt skönt att kunna vinna de här matcherna nu, säger Julia Eriksson.

Det var inte mycket som gick att känna igen i Sävehof under säsongsinledningen då både spelet och resultaten hackade rejält.

Men nu har Partillelaget kommit i gång på allvar igen. Hemma mot Skara kom lagets femte raka seger.

– Riktigt tuff match, vi fick verkligen kämpa in i det sista. Men väldigt skönt att vi hade det som krävdes, säger Julia Eriksson.

”Fick inte riktigt träff”

Ett hårt jobbande Skara hade länge ett uddamålsöverläge i den här matchen. Det var först med kvarten kvar som Sävehof lyckades ta sig förbi och i slutminuterna också dryga ut ledningen.

– Vi fick inte riktigt träff bakåt mot deras skyttar. Men jag tycker att det blev bättre allt eftersom, säger Julia Eriksson.

Femte raka segern – hur bra är Sävehof nu?

– Vi har börjat komma i gång tycker jag. Det är ju nu fram emot våren som man ska vara som bäst, säger hon.

Eriksson: ”Vågar gå hundra nu”

För 23-åringen upplever hon precis som hela Sävehof en uppåtgående formkurva. Det har nu gått en månad sedan hon gjorde comeback efter den kraftiga ryggvärk som tvingade henne till operation i september.

– Jag kommer in i det mer och mer. Det är skönt att känna att jag vågar gå hundra in i duellerna nu, säger hon.

Närmar du dig formen du hade innan skadan?

– Jag är på väg mot den nivån i alla fall, men jag är nog inte riktigt där än. Men nu handlar det bara om den fysiska formen som måste bli bättre. Jag har ju bara varit i gång en månad efter skadan, säger hon.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag