Olivia Mellegård gjorde åtta mål mot Boden. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Olivia Mellegård gjorde åtta mål mot Boden. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Sävehof vann efter dramatik

Publicerad

Derbystryk mot Heid i senaste matchen.

Och det var ytterst nära att Sävehof hade tappat poäng även mot Boden i efter landslagsuppehållet.

– Det blev lite väl spännande på slutet kanske, säger åttamålsskytten Olivia Mellegård till GP efter 26–25-segern.

Sävehof var under många i det närmaste oslagbart i den svenska högstaserien.

Men efter Höörs vinst i SM-finalen i våras har fler lag tappat respekten.

Tre på mål två minuter

Partille-laget var, trots stora ledningar vid flera tillfällen, skakat i slutet av matchen mot Boden.

När Olivia Mellegård prickade in 26–22 med sitt åttonde mål efter 57.14 borde det ha varit avgjort.

Men Boden gjorde tre mål på knappt två minuter och hade ända till slutsekunderna chansen till poäng efter att Ida Odén hade missat en straff med bara åtta sekunder kvar.

Konkurrerade med Sand

Mellegård var inte överraskad över att Boden bjöd på så bra motstånd. 

– Det har ju värvat in bra spelare från utlandet och har väldigt spelskickliga individer, så man visste ju att det skulle bli en tuff match, säger hon till GP.

Olivia Mellegård hade spelat både kant och på nio meter när hon värvades till Sävehof från Önnered för drygt två år sedan.

Men det var som konkurrent till Louis Sand på kanten hon var påtänkt.

Derby mot Önnered på fredag

Men när hon i tredje SHE-matchen i början av sin tredje säsong i Partille-laget öste in nästan en tredjedel av lagets mål mot Boden var det som skytt på nio meter.

– Det var roligt att få spela på nio meter, man är mer delaktig i spelet där. Jag hoppas få fortsätta på den positionen, säger hon till GP.

Sävehof klev upp på fjärde plats efter Skuru, Höör och Kristianstad som alla har börjat med tre segrar.

I nästa match är det dags för nytt derby: mot Önnered på fredag.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag