Sävehof och Emma Ekenman Fernis föll i den femte semifinalen mot Skuru. Foto: KENTA JÖNSSON
Sävehof och Emma Ekenman Fernis föll i den femte semifinalen mot Skuru. Foto: KENTA JÖNSSON

Sävehof föll – nu väntar avgörande match

Publicerad

Sävehof hade förhoppningar om att säkra finalplatsen redan under onsdagen – men drömmen sprack och nu väntar en femte avgörande semifinal mot Skuru på söndag.

Semifinalserien mellan Sävehof och Skuru fortsätter att präglas av hemmasegrar.

För trots att Sävehof tagit komfortabla segrar mot Nackalaget i Partille Arena så har man inte haft lika enkelt på bortaplan.

Det blev synligt även under onsdagskvällen då Skuru till sist vann med 29–22.

Matchen var annars länge jämn och med fem minuter kvar av den första halvleken var ställningen 12–12. Men därefter tog Skuru kommandot, gick till halvtidsvila med 15–12-ledning och drog alltså i väg ytterligare i andra.

Sävehofs bästa målgörare i matchen blev Ida Odén med sex nätkänningar. Elin Enhöring noterades för fyra mål.

På söndag blir det alltså en avgörande match i Partille Arena. Då kommer också svaret om Sävehof lyckas ta sig till sin tolfte raka final – eller om den sensationella sviten bryts.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag