Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sara Helin frälste Pixbo i semifinalen

Sara Helin.
Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN

Den andra semifinalen mellan Pixbo och Endre blev en riktig rysare. Efter både förlängning och straffar vann till slut Göteborgslaget och utökade till 2-0 i matcher.

– Det var bara att göra det jag bestämt mig för, säger Pixbos Sara Helin som gjorde två mål inför rekordpubliken i Ica Maxi arena.

1738 personer var på plats för att se matchen. Enligt Sara Helin, 25, var det bara fyra-fem stycken som hejade på Pixbo. Men trots det massiva stödet för motståndarlaget höll Göteborgslaget kylan.

– När man är inne i spelet tänker man inte så mycket på det, även om man märkte det när Endre gjorde mål. Men det är värre att spela när det inte är någon publik alls. Nu fick vi energi av det, säger Pixbos poängspruta Sara Helin.

Det stod 0-0 efter första perioden, 2-2 efter andra och 4-4 efter tredje. Och efter en mållös förlängning var det just Sara Helin som blev straffhjälte.

Vad är det som gör dig så bra?

– Det är väl en mix. Dels har jag många år i SSL och jag har spelat många stora matcher, VM till exempel. Och så gäller det att kunna fokusera och inte bli nervös. Man måste våga skjuta.

"Det ingår i min roll"

Hon tillägger:

– Sedan är jag ju forward, det ingår i min roll att göra mycket mål.

På måndag väntar den tredje semifinalen mellan Pixbo och gotländska Endre i Wallenstamhallen. En match som kan ta Pixbo till final.

– Det hade varit otroligt häftigt. Det har jag alltid drömt om. Jag har spelat nio säsonger i högsta ligan och aldrig varit i final. Så det hade varit jättekul att göra ihop med Pixbo.

Får ni samma publiktryck i Wallenstamhallen?

– Vi kanske inte kan få 1700 personer dit, men om det kommer 500 och hejar så vore det otroligt kul, säger Sara Helin.