Glenn Strömberg tillsammans med förra kollegan Frida Nordstrand. Foto: BILDBYRÅNGlenn Strömberg tillsammans med förra kollegan Frida Nordstrand. Foto: BILDBYRÅN
Glenn Strömberg tillsammans med förra kollegan Frida Nordstrand. Foto: BILDBYRÅN
Glenn Strömberg under sin tid i Atalanta på 80-talet. Foto: BILDBYRÅNGlenn Strömberg under sin tid i Atalanta på 80-talet. Foto: BILDBYRÅN
Glenn Strömberg under sin tid i Atalanta på 80-talet. Foto: BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅNFoto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
 Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Sanningen bakom profilens jätteprilla

Publicerad

Frågan har gäckat svenska folket i årtionden. 

Men nu lägger fotbollsprofilen Glenn Strömberg, 58, korten på bordet. 

– Alla, ALLA, undrar ju hur många jag tar, säger han i ett filmklipp på Twitter

Glenn Strömberg.Foto: BILDBYRÅN

Göteborgaren är känd för flera saker: Han är en före detta elitfotbollsspelare, han är en mycket uppskattad expertkommentator i tv, han är kompis med Glenn Hysén och han pratar fortfarande grov göteborgska efter 35 år utomlands.

 Och han har alltid en gigantisk prilla under läppen. 

Det är uppenbart att det handlar om rikliga mängder snus – frågan är bara exakt hur mycket som går åt vid varje tillfälle och det är det många som undrat genom åren. 

För att slippa låta en hel nation sväva i ovisshet har Glenn Strömberg publicerat en video på sitt Twitterkonto. 

I samma tweet skriver han: 

”Hallå i solen snus lovers! Ni är sååååå många som frågat hur stor snus jag tar så här kommer det på film, ni som sedan kan sätta hur många dosor lös OCH portions dosor jag måste ha med mig till Fotbolls VM ( Kommentera så jag har koll) vinner ett fint pris, blir bra ..😄⚽️☀️” 

https://twitter.com/Glenn_Stromberg/status/996729889314279427

Sex stycken räcker inte

I videon klargör han tydligt vilken typ av snus han föredrar. 

– Det är löst som gäller, det måste ni fatta allihop. Det här är lite som mellanmål för mig, säger Strömberg om portionssnuset som han för enkelhetens skull väljer att exemplifiera med. 

Och då går det åt ett gäng påsar till varje prilla. 

Han plockar fram en efter en ur dosan. Sex stycken är inte tillräckligt. Han tar en till, gör ett hårt packat paket i pingisbollsstorlek och trycker in under läppen. 

– En, två, tre, fyra, fem, sex, sju. Det har alltid varit mitt nummer. Jag spelade med sju (tröjnumret), älskar sju. Det blir la åtta om något år, men just nu funkar sju bra, säger han i klippet. 

Framöver planerar Glenn Strömberg att avslöja hur många dosor snus han tar med sig till det månadslånga VM i Ryssland i mitten av juni.

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag