Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sandström knäckte Alingsås i toppmötet

Per Sandström tar Sävehof mot toppen. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Han har haft en något ojämn höst. 

Men i prestigefajten mot Alingsås storspelade Per Sandström, 35. 

– Det såg fantastiskt bra ut, säger Sävehofmålvakten. 

Det blev aldrig riktigt spännande i Partille Arena när tabellettan kom på besök. Sävehof uppträdde välorganiserat och bjöd inte på något. Och när normalt sett så kontringsstarka Alingsås väl kom igenom så spikade veteranen Per Sandström igen. 

– En väldigt stabil insats framåt och bakåt. Vi lyckas mycket bättre med allt i dag än när vi möttes senast. Det här är något att bygga vidare på, säger han. 

Hur såg taktiken ut? 

– Taktiken var att spela tillsammans och försöka minimera deras kontringar, som de är väldigt bra på. Bjuder man dem inte på det är mycket vunnet. 

"Ska nog inte vara jättebesviken"

35-åringen vann målvaktsmatchen mot Rickard Frisk, 24, klart och räddade 41 procent av skotten. Och framåt dunkade Olle Forsell Schefvert in nio bollar. 

– Vi lyckas hålla dem på hyfsat avstånd hela tiden och när de närmade sig tryckte vi ifrån igen, säger Per Sandström, som har kontrakt över nästa säsong. 

– Det är fortfarande lika roligt med handboll när man vinner, och det är fortfarande lika tråkigt när man förlorar. 

Sävehof ledde från start till mål, vann med hela 27-21 och blandar sig nu i den absoluta toppstriden. Partillelaget är bara två poäng bakom Alingsås. 

– Det har ju gått lite upp och ner totalt sett, men med tanke på det och antalet poäng vi har så ska man nog inte vara jättebesviken över det. 

IFK Kristianstad på lördag

Sävehof har den senaste tiden tappat poäng i slutskedet av matcherna. 

– Sedan får man ju se lite hur vi har tappat också. Det har varit små tillfälligheter tycker jag, säger Sandström. 

Målvakten har haft det hektiskt på flera sätt i höst. Förutom att spela handboll på elitnivå pluggar han nationalekonomi på heltid. 

– Förhoppningsvis är jag färdig snart. Jag tycker ändå att det har fungerat bra. 

Sävehof får bara vila två dagar innan det är dags för nästa toppmöte. På lördag åker Partillelaget till Kristianstad för att möta IFK. 

– En ny härlig match, en sådan där nästan allt måste stämma om man ska vinna. Men nu har vi fått positiv energi och ska förbereda oss på bästa sätt, säger Sandström.