Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sam Hallams ironiska passning till Frölunda

IRONISK PASSNING. Växjö väntar i en eventuell semifinal för Frölunda. Nu skickar tränaren Sam Hallam en ironisk passning mot klubben. "Frölunda har tränat så oerhört hårt hela tiden. De är säkert jätteförbereda för en semifinal", säger Hallam. Foto: Johan Bernström
"SPECIELLT". Efter nio säsonger i Frölunda kan Tomi Kallio ställas mot sin tidigare klubb. "Det skulle vara väldigt speciellt för mig", säger Tomi Kallio. Foto: Jan Wiriden

Vinner Frölunda i kväll väntar Växjö i semifinalen.

Nu skickar tränaren Sam Hallam en ironisk passning mot klubben.

– Frölunda har tränat så oerhört hårt hela tiden. De är säkert jättebra förberedda för en semifinal, säger Hallam på presskonferensen efter 5–4-segern mot Örebro.

I kväll avgörs det om Frölunda eller Luleå får spela semifinal till helgen. Vinner Göteborgslaget den sjunde avgörande kvartsfinalen väntar Växjö – som under måndagskvällen slog ut Örebro.

Den förre Frölundaspelaren Tomi Kallio skickade laget vidare med sitt mål 2.06 in i förlängningen.

På presskonferensen efter matchen passade Växjötränaren Sam Hallam på att skicka en passning mot Frölunda.

– Frölunda har tränat så oerhört hårt hela tiden. Så de är säkert jätteförberedda för en semifinal, säger Sam Hallam.

"Vill framhålla sin träningsdos"

Är du ironisk nu?

– Det är vissa som vill framhålla sin enorma träningsdos mer än andra. Det finns ett lag som säljer in sig på det.

För Växjö väntar antingen Frölunda eller Linköping beroende hur det går i kvällens match i Göteborg. Men trots det vill Sam Hallam peka ut en favoritmotståndare.

– Det är en stor skillnad spelmässigt på Frölunda och Linköping. Men laget vi har kan hantera olika typer av matchplaner och motstånd. Det är två olika typer av utmaningar och två riktigt bra lag, säger Sam Hallam.

"Skulle vara speciellt"

Tomi Kallio däremot – som har tagit två SM-guld i Frölunda – möter gärna sitt gamla lag.

– Jag har tänkt på det. Det skulle vara väldigt speciellt för mig, inget snack om saken, säger Tomi Kallio till Hockeysverige.se.

38-åringen spelade totalt nio säsonger i Frölunda innan han inför säsongen 2011-2012 skrev på för den småländska SHL-klubben.

– Jag hade många fina år där och de hjälpte mig på så många sätt. Jag har inte glömt dem heller, säger Tomi Kallio till sajten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!