Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågar motståndarna: ”Det är för dålig nivå”

Foto: ADAN IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAN IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tredje raka segern mot Motala.

Nu är Villa Lidköping klart för semifinal – där man ställs mot Edsbyn.

Samtidigt går Villastjärnan Johan Esplund till attack mot Motalas spelsätt.

– Det är för dålig nivå stundtals, säger han till Bandypuls.

Drygt 3 000 åskådare hade tagit sig till arenan för att se hemmalaget Villa Lidköping säkra en plats i SM-semifinalerna.

Och visst blev det en tredje raka seger mot Motala.

Gästerna ledde med 2-1 i halvtid, efter att hemmalagets Felix Pehrson stått för en ful bentackling på motståndarnas Niklas Ögren – och åkt på grovt matchstraff. Men i den andra halvleken vaknade Villa till liv, gjorde fyra mål och vann till slut komfortabelt med 5-2.

- Vi var inte hundraprocentiga första halvlek men Felix röda kort gav oss tändvätska inför andra halvlek, säger Martin Karlsson.

Kritik mot Motalas spelsätt

Lagkamraten Johan Esplund riktar nu stark kritik mot Motala, då han tycker att de spelat vårdslöst under kvartsfinalerna.

– Man har känt sig rädd för att gå in i svåra situationer för att de slår. Det har ju varit deras chans, att göra oss på dåligt humör, och då blir det frustration för att det är för mycket slag. Det är för dålig nivå stundtals. Man ska inte få fördel för att man är ett sämre lag, säger han till Bandypuls. 

Även Edsbyn vann sin tredje raka match i kvartsfinalserien mot Bollnäs och ställs nu mot Villa i semifinalen.

– Det blir en revansch från förra året, säger Villaspelaren Martin Karlsson till klubbens hemsida.