Såg rött – efter hånet från Joakim Lindström

Publicerad

Skellefteås Joakim Lindström sänkte Rasmus Dahlin, efter att Frölunda-spelaren tappat puck i defensiv zon.

I situationen direkt efter dunkade Lindström in 4-1 – och åkte sedan fram för att håna Frölundas målvakt Johan Gustafsson.

Detta fick Gustafsson att se rött, och han svarade med knuffade omkull Lindström direkt efter målet – vilket följdes av massivt bråk mellan flera spelare på isen.

– Jag tycker han är värd en smäll - som han får där, säger C More-experten Mike Helber.

Skellefteå-Frölunda i den andra av maximalt sju matcher lagen emellan – då var det heta känslor på isen.

Flera gånger under matchens gång utbröt gurgel, och i mitten av den tredje small det till rejält.

Detta efter att Skellefteås stjärna Joakim Lindström gått in hårt - men schysst - mot Frölundas jättetalang Rasmus Dahlin.

 

LÄS ÄVEN: Stina Nilssons svar på norska utspelet

Dunkade upp pucken – och hånade målvakten

I den efterföljande situationen kunde Skellefteås Pär Lindholm droppa bak pucken till just Lindström – som i sin tur dunkade upp pucken i nättaket

4-1 till hemmalaget var ett faktum, och direkt efter baljan åkte målskytten fram till målvakten för att håna honom. Detta sågs inte med blida ögon från Johan Gustafsson, som helt sonika puttade omkull Joakim Lindström.

– Jag har inga kommentarer till det. Jag hånar inte målvakten. Jag jublar efter mitt mål och åker i rörelsen som följer efter mitt skott, förklarar Joakim Lindström.

 

LÄS ÄVEN: Svenskt VM-silver: "Jag är otroligt glad"

"Tänder på alla cylindrar"

Det hela följdes av ett närmare ett tiotal spelare hamnade i slagsmål med varandra, och den irriterade stämningen som varit under hela matchen kulminerade.

– Jag tycker det är en solklar misconduct, han åker fram och hånar vår målvakt. Han åker rätt mot ”JG”, nästan på honom, och jublar rätt upp i ansiktet på honom. För mig är den solklar och det är upp till honom om han vill uppträda så, säger Joel Lundqvist efter matchen.

Målvakten Johan Gustafsson:

 

– Jag tycker det är ganska tydligt. Men det är slutspel och det ska vara känslor.

”Solklar misconduct” menar Joel Lundqvist. Hur ser du på Joakim Lindströms agerande efter målet?

– Jag har inga kommentarer till det. Det är som det är. Bilderna talar för sig.

Wikegård: "Finns vissa koder man inte bryter"

Även i studion diskuterades händelsen, och man var eniga om att Joakim Lindström provocerade onödigt mycket.

– Det finns vissa koder i hockeyn, inte som man åker ut för maen som man ändå inte bryter. Det blir ett mentalt spel. Man får tycka vad man vill om det, men det svider ju något fruktansvärt när de står i målgården och jublar, säger Niklas Wikegård.

Mike Helber tog det ett steg längre än så – och menade att Lindström förtjänade smällen från Gustafsson.

– Skellefteå har gjort så här i många år. Jimmie Ericsson har hånat målvakten, och nu gör Lindström exakt samma sak. Det är sådant Skellefteå alltid gjort. Jag tycker han är värd en smäll - som han får där.

Matchen slutade 4-1

Matchen, då? Den vann Skellefteå med just 4-1, och matchserien är därmed kvitterad.

Detta efter att Skellefteå vänt på ett 0-1-underläge i de två avslutande perioderna, och bland annat utnyttjat powerplay två gånger om.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag