IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr gjorde comeback mot Jönköping Södra i fredags, men redan i första halvlek drog det till i ljumskregionen. Foto: Tommy Holl
IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr gjorde comeback mot Jönköping Södra i fredags, men redan i första halvlek drog det till i ljumskregionen.  Foto: Tommy Holl

Så illa är det med Blåvitts kapten

Publicerad

Mattias Bjärsmyr lider av en mindre blödning i låret – och kommer inte att spela mot Djurgården på lördag.

Men till den allsvenska premiären ska han vara tillbaka.

– Han vilar över helgen sedan tar vi det dag för dag därifrån, säger sjukgymnasten Fredrik Larsson till Blåvitts hemsida.

IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr gjorde comeback mot Jönköping Södra i fredags, men redan i första halvlek drog det till i ljumskregionen. Mittbacken tvingades byta – och det har hittills varit oklart exakt hur allvarligt skadad han är.

Men under måndagen genomgick han en MR-undersökning.

– Den visade en mindre blödning i en höftledsrelaterad muskel. Någon fara för seriepremiären ser vi inte. Däremot spelar han inte mot Djurgården på lördag, säger sjukgymnast Fredrik Larsson till Blåvitts hemsida.

Fler skador i A-laget

I den blåvita truppen är också Adam Johansson (bristning i höftböjen, borta någon vecka till), Benjamin Zalo (fotopererad, gipsad och hemma i Norge) och Erik Dahlin ("krångel" med ryggen) skadade.

IFK Göteborg möter Djurgården i en träningsmatch på lördag klockan 15.00. Torsdagen därefter spelar de ännu en träningsmatch mot danska Randers – och söndagen den 3 april inleder de det allsvenska seriespelet mot Falkenberg på bortaplan.

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag