Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så bra är Frölundas nyförvärv inför 18/19

Guldhjälten Patrik Carlsson återvänder till Frölunda efter en säsong i finska HIFK. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Tim Söderlund, 20, från Skellefteå är en stor prestigevärvning för Frölunda inför säsongen. Foto: Tommy Holl / IBL
Kanadensiske OS-backen Chay Genoway är tänkt att bli den ledande offensiva backen i Frölunda kommande säsong. Foto: TONI HEKKALA / ALL OVER PRESS

Frölunda är ute efter revansch efter det tidiga slutspelsuttåget i våras.

Hittills har sju nya spelare tillkommit till truppen inför säsongen 18/19.

GT går igenom hela listan, med getingbetyg och kommentarer.

BACKAR:

Viktor Ekbom. Foto: Tommy Holl / IBL

Viktor Ekbom, 29, ny från Örebro

Stor, stark och rejäl back som varit en viktig kugge i Örebro de fem senaste säsongerna. I första hand värvad till Frölunda för att just hålla sig till sitt spel, vara stabil bakåt och framgångsrik i boxplay. Har varit SHL:s flitigaste skottblockare tre av de fyra senaste säsongerna.

Gustav Lindström. Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Gustav Lindström, 19, ny från Almtuna

Kanske den mest spännande värvningen. 19-åringen tog enorma kliv i sin utveckling i Almtuna ifjol, och har belönats med ett NHL-kontrakt med Detroit Red Wings. Beskriver sig själv som en tvåvägsback som ska kunna bidra i båda ändarna av isen. Dock oprövad på den här nivån.

Chay Genoway. Foto: TONI HEKKALA / ALL OVER PRESS

Chay Genoway, 31, ny från Lada Toljatti

Den stora stjärnan av värvningarna hittills. Spelade OS-hockey med Kanada i vintras och ska nu ersätta Adam Almquist i Frölunda. Ska bära ett offensivt ansvar, stå för poäng och vara ”quarterback” i Frölundas powerplay. Efter fyra säsonger i KHL är han väl inkörd i europeisk hockey vid det här laget, och förväntningarna i Frölundadressen är med all rätt höga. Behöver vara riktigt bra.

Anders Grönlund. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Anders Grönlund, 29, ny från Pantern

Ganska oväntad värvning, men samtidigt fullt rimlig. Efter korta sejourer i Danmark och Norge huserade den 29-årige norrlänningen i fjol i allsvenska Pantern. Ska framför allt bredda backuppsättningen och stå för ett stabilt spel, men gjorde ändå 25 poäng i Pantern i fjol. Så viss offensiv kraft kan man nog få ut här.

 

FORWARDS:

Tim Söderlund. Foto: BILDBYRÅN

Tim Söderlund, 20, ny från Skellefteå

Det var en transferbomb som hette duga i våras när det blev klart att talangen Tim Söderlund byter Skellefteå mot rivalen Frölunda. Har vid flera intervjuer sedan dess förklarat att det kändes som han ”körde fast” i Skellefteå, och att ett miljöombyte till Göteborg kan vara det som krävs. Lär få en större roll nu, men också förväntningar om fler poäng. Visade mycket positivt i slutspelet att bära med sig.

Patrik Carlsson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Patrik Carlsson, 30, ny från HIFK

En pålitlig spelare med stort ”Frölundahjärta”. Inte den offensiva stjärna som sprutar in poäng, men har bra inställning och kan användas i alla tänkbara situationer. Dessutom en spelare som ofta haft förmågan att lyfta sig ett hack när det vankats slutspel. En egenskap som inte ska underskattas. Kan användas både som center och ytterforward.

Rhett Rakhshani. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Rhett Rakhshani, 30, ny från Malmö

Spetsforwarden som Frölunda har varit på jakt efter. 30-åringen kan SHL utan och innan – Frölunda blir hans femte klubb i Sverige – och är en relativt pålitlig poängspelare (39, 38, 18, 29, 27 och 31 poäng i grundserien under sina år i SHL) som Frölunda hoppas kunna få ut mer av än vad Malmö fick. Rakhshani var med och bärgade Växjö Lakers första SM-guld 2015.

 

... OCH DE HAR LÄMNAT: 

John Nyberg, Dallas Stars, Matt Donovan, Milwaukee Admirals, Adam Almquist, SC Bern, Adam Pardy, okänt, Christoffer Ehn, Detroit Red Wings, Carl Grundström, Toronto Maple Leafs, Victor Olofsson, Buffalo Sabres, Jan Mursak, SC Bern, Sean Bergenheim, slutar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!