Foto: Laschs tweets.Foto: Laschs tweets.
 Foto: Laschs tweets.
Ryan Lasch. Foto: Mikael Fritzon/TtRyan Lasch. Foto: Mikael Fritzon/Tt
Ryan Lasch. Foto: Mikael Fritzon/Tt

Ryan Lasch riktade skarp kritik på Twitter

Publicerad

Frölunda besegrade Växjö Lakers med 3-1 på bortaplan.

Men trots segern var Ryan Lasch inte nöjd - och riktade efteråt skarpt kritik mot domaren Sören Persson.

"Det är uppenbart att han har en annan agenda där ute", skriver han på Twitter i ett inlägg som senare raderades.

Frölunda spräckte nollan halvvägs in i första perioden, och ökade på sin ledning tidigt i andra.

Minuter senare kom dock regerande mästarna Växjö Lakers reducering, men knappt halvvägs in i tredje kunde Frölunda stänga matchen när de fastställde slutresultatet.

Lasch: "Vem håller Sören ansvarig?"

Men trots segern var Ryan Lasch inte alls nöjd med domarinsatsen, och riktade efter matchen skarp kritik mot Sören Persson.

Han menar att det är uppenbart att Persson har något emot laget.

"Vi har haft Sören i sex raka perioder! Två matcher i rad nu och han har inte gett Frölunda ett enda powerplay", skriver han på Twitter i ett inlägg som senare togs bort.

"Ett topplag som har pucken större delen av tiden och skapar mycket. Vem håller Sören ansvarig? Det är uppenbart att han har en annan agenda där ute".

Andersson: "Det är ett Frölundaproblem"

Men domarbasen Peter Andersson försvarar Persson.

– Jag kan säga så här: eftersom jag är hans ansvarige så kommer han inte att kommentera det och han får inte göra det för mig. Jag kan bara säga att Sören Persson är en av Sveriges bästa domare. Och vad Ryan Lasch tycker om honom, det får stå för honom. Det är vår kommentar om det, säger Andersson.

Han menar också att det är Frölundas sak att hantera om deras spelare är missnöjda med domaren.

– Jag anser att det är ett Frölundaproblem i så fall. Det är deras problem att ta tag i, säger Andersson.

GT har sökt Ryan Lasch.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag