Foto: Tommy Holl
 Foto: Tommy Holl

Ryan Lasch hyllar Frölunda-publiken

Publicerad

Frölunda är i semifinal efter att ha besegrat Djurgården med 4-1 i matcher.

Ryan Lasch var arkitekten bakom torsdagens kross – och efteråt hyllade han publiken i Frölundaborg.

– Det är en annan atmosfär här, lite mer högljutt och publiken är precis ovanför en. Det känns som att alla ser allt man gör, säger han.

Den femte matchen blev den avgörande mellan Frölunda och Djurgården. I den tredje perioden tryckte göteborgarna in hela fyra mål – och avgjorde därmed både matchen och matchserien.

När Ryan Lasch spelade fram Artturi Lehkonen, som tryckte in Frölundas 2-1-mål, lyfte taket på Frölundaborg. Göteborgarnas reservarena bjöd på en elektrisk stämning matchen igenom – och efter segern var Lasch inte sen att hylla läktarna.

– Kul att vinna här i Frölundaborg med så mycket publik. Det är en annan atmosfär här, lite mer högljutt och publiken är precis ovanför en. Det känns som att alla ser allt man gör, säger Lasch.

Föredrar du att spela här eller i Scandinavium?

– Det är två arenor som båda gynnar oss. Men definitivt är detta en annorlunda upplevelse, med publiken närmare oss spelare. Jag gillar det.

"Satte inte onödig press på oss"

5-1-segern mot Djurgården innebär att Frölunda nu är klara för semifinal. För Ryan Lasch var det viktigt att hans lag inte darrade på manschetten – utan avgjorde när de hade chansen.

– Det var bra för oss att avgöra på fem matcher, vi gjorde jobbet och satte ingen onödig press på oss inför med en sjätte och sjunde match, säger han.

Han tycker också att hans lag vann matchserien rättvist – och var bättre på alla moment.

– Vi kontrollerade hela matchen och de hade i princip inga målchanser. Vi skapade däremot hela tiden och vi trötta ut dem mot slutet av matchserien. Det kändes att de var trötta, säger Ryan Lasch.

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag