Foto: Michael ErichsenFoto: Michael Erichsen
 Foto: Michael Erichsen
Foto: Carl SandinFoto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Ryan Lasch: Frölunda mycket mer proffsigt

Publicerad

Frölundastjärnan Ryan Lasch, 29, toppar SHL:s poängliga tillsammans med Richard Gynge.

Inför kvällens möte med Växjö hyllar han sin nuvarande klubb - och skickar en passning till sin gamla.

– Det är definitivt mer professionellt i Frölunda, säger amerikanen till C More.

Han anser att han har fått ett stort lyft sen han anlände till Göteborg i januari 2015.

– Jag är inte ung, men de har gjort mig till en annan spelare. Jag är definitivt mer allround nu. Jag backcheckar och blockar skott som jag inte brukade göra förut, säger Ryan Lasch i ett C More-reportage som sänds i kväll.

Önskar han kommit till Frölunda tidigare

Den lille (170 centimeter/75 kilo) men naggande gode forwarden har hittills gjort 53 poäng på 49 SHL-matcher i Frölundatröjan.

– Jag önskar att jag kommit hit när jag var 20 år. Det hade varit speciellt. Då hade de kunnat utveckla mig mer, säger 29-åringen.

Med sina 39 poäng 2015-2016 toppar han poängligan ihop med Växjös Richard Gynge.

– Det känns okej att leda den statistiken, säger Lasch med ett skratt. Men det handlar om att vinna som lag och få målen.

Tar mer ansvar bakåt

Han tycker själv att han tagit kliv framåt denna säsong.

– Jag är en bättre och mer allround hockeyspelare. Tränarna Roger Rönnberg och Robert Ohlsson har verkligen varit på mig och pratat om hur vi vill spela. Jag har ett större defensivt ansvar nu.

När C More frågar om skillnaden mellan att spela i Frölunda och Växjö svarar han:

– Det är definitivt mer professionellt här. De vet hur spelare vill bli behandlade och hur man ska utveckla dem.

"Vore så sjukt"

Ryan Lasch har inte vunnit något guld. Han drömmer om att vinna SM-guld i vår.

– Det hade varit så sjukt att ta guld med Frölunda. Jag har hört att de har bra guldfester här.

Se Växjö-Frölunda klockan 19.00 på C More

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag