Rosseli: "Var menat som något positivt"

Foto: Adam Ihse/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Adam Ihse/Tt / TT NYHETSBYRÅN

I går sprang norrmannen Mats Rosseli Olsen in på Gamla Ullevi - efter vadslagning med lagkamrater.

I ett pressmeddelande från Frölunda uttalar han sig ångerfullt.

– Jag vill be supportar, Frölunda HC och IFK Göteborg om ursäkt för det som hände i går kväll, säger Rosseli Olsen.

Samtidigt uppger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler att klubben kommer att vidta åtgärder mot Rosseli Olsen.

– Vi kommer att vidta åtgärder här men det kommer vi att hantera internt, säger Lechtaler.

Det var efter att mötet mellan IFK Göteborg och Malmö avbrutits i går kväll som guldhjälten Mats Rosseli Olsen sprang in på plan. Nu fördömer han sitt agerande i ett pressmeddelande.

– Jag vill be supportar, Frölunda HC och IFK Göteborg om ursäkt för det som hände i går kväll. Det var menat som något positivt, men jag förstår att det uppfattas på ett annat sätt och jag är djupt ångerfull. Jag är medveten om att jag kommer att bli avstängd från Gamla Ullevi och kommer på alla andra sätt att ta fullt ansvar för det inträffade, säger forwarden i pressmeddelandet.

"Spårade ur"

Frölunda har under förmiddagen suttit ner och pratat med 24-åringen och gått igenom händelseförloppet.

"Ur klubbens perspektiv handlar det om en utmaning som var tänkt som något positivt, men som spårade ur och inte är förenlig med vår värdegrund. Värdegrundsarbetet pågår kontinuerligt i klubben – vi är inte framme ännu – men har en stark organisation som internt kommer att hantera det inträffade", skriver Indianerna i pressmeddelandet.

Högst troligt det blir tillträdesförbud

Mats Rosseli Olsen riskerar att få tillträdesförbud från samtliga elitfotbollsarenor i Sverige. Han blir i så fall avstängd från matcher i allsvenskan, superettan och svenska cupen.

– Det är inte klart om vi kommer ansöka om tillträdesförbud eller inte, men det är högst troligt. Han kommer inte att särbehandlas, säger Claes Hagstrand, förundersökningsledare hos polisen i Göteborg.

Frölundas presschef Peter Pettersson Kymmer hälsar att norrmannen, som är polisanmäld, inte kommer uttala sig mer i dag - och hänvisar till pressmeddelandet.

Klubbdirektören Christian Lechtaler berättar att klubben kommer "vidta åtgärder" mot Rosseli Olsen.

– Vi kommer att vidta åtgärder här men det kommer vi att hantera internt, säger Lechtaler.

Mats Rosseli Olsen får dock stanna i Frölunda, vilket klubben bekräftade på en presskonferens under torsdagseftermiddagen.