Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rönnbergs varning inför Karlskrona

Karlskronas Carl Persson firar efter 1–0 mot Skellefteå i premiären.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg ser Karlskrona som en tuff motståndare för Frölunda.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Det blev seger i premiären hemma mot Mora – även fast den satt hårt inne.

Nu är det Karlskrona som väntar Frölunda i Scandinavium. Ett lag som tränare Roger Rönnberg vill varna för.

– De vållade rätt så stora bekymmer för oss förra säsongen, säger han.

SHL-premiären är avklarad och Frölunda laddar nu upp för nästa utmaning i SHL. Det handlar om Karlskrona i Scandinavium. Ett lag som i sin premiäromgång fick Skellefteå i gungning – men där landslagsforwarden Joakim Lindström till sist visade sin klass och vände 0–1 till 2–1 för västerbottningarna.

Roger Rönnberg kollade på matchen för att studera sina motståndare.

– Jag såg att de (Karlskrona) fortsätter sin spelidé från i fjol genom att stänga mittzonen, kontra bra och ta till vara på det som ges. De är starka runt eget mål och starka i närkamperna i egen zon. De lyckades få ner farten på Skellefteå märkbart, säger han.


LÄS MER: Joakim Lindström frälste Skellefteå 

Carl Perssons 1–0-mål i Karlskronas premiär mot Skellefteå höll sig till tredje perioden. Skellefteå vann till sist med 2–1.
Foto: SUVAD MRKONJIC / TT NYHETSBYRÅN

Vann tre matcher: ”Stora bekymmer”

Fjolårets fyra möten mellan Frölunda och Karlskrona var samtliga jämna och vissa ganska målsnåla. Även fast Frölunda lyckades vinna tre av dessa matcher så höjer Rönnberg varningens finger för Blekingelaget.

– Karlskrona var en motståndare som vållade rätt så stora bekymmer för oss förra säsongen. Det var svårt för oss att prestera vår bästa hockey.

”Vill inte göra som Skellefteå”

Roger Rönnberg var under onsdagsträningen också tydlig till sina spelare hur man ska agera.

– Vi vill inte göra som Skellefteå. De kom på utsida och i låg fart. Vi vill spela på insida och gå rakt på i hög fart, säger han.

Dahlin saknades: ”Läkarbesök”

Kedjorna och backparen har hängt ihop på samma sätt som de gjorde mot Mora. Under onsdagen fanns dock inte supertalangen Rasmus Dahlin tillgänglig.

– Det var ett planerat läkarbesök, det gick inte att skjuta på det så han var ledig, säger Rönnberg som meddelar att 17-åringen inte ska behöva stå över mötet med KHK.

– Det är inget akut så, det är en undersökning han velat ha länge, säger han.