Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rönnbergs domarilska: "Är väldigt tveksam"

Roger Rönnberg. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Brynäs vann formmötet mot Frölunda med 4-1 inför storpubliken i Gavlerinken. Då surnade Roger Rönnberg till - på domarna.

- Som den dåliga förlorare jag är tänker jag börja med att skylla på domarna, sade han på presskonferensen.

Anledningen till Frölundatränaren Rönnbergs ilska var en utvisning vid ställningen 0-0 i den första perioden. En utvisning på Pontus Widerström efter en situation framför mål. I det efterföljande powerplayspelet gjorde Kevin Clark 1-0, via Frölundabacken John Nyberg, och bara 40 sekunder senare kom 2-0 från John Nyberg. Men Rönnberg kunde inte se var domarna hittade utvisningen.

- Som den dåliga förloraren jag är ska börja med att skylla på domarna, inledde han sitt anförande på presskonferensen innan han fortsatte:

Domarilskan: "Väldigt tveksam"

-Nä, men vi får en tuff start på grund av något som som jag är väldigt tveksam till. De hittar en slashing på vår 44 (Pontus Widerström, reds. anm.) som vi inte hittar när vi kollar vår video i alla fall.

Rönnberg var nöjd med matchen i stora delar men upplevde att Brynäs var ett något hetare lag i kväll.

- Brynäs spelar seriefinal och vi spela seriematch. Det är den känslan jag får. De hittar lite mer energi och är lite hetare. De är lite mer alerta än vi är i dag.

Kaptenen: "Spelar för brett"

Joel Lundqvist menar att man inte var tillräckligt vaksamma för Brynäs kontringar.

- Det är en tät match mellan två bra lag. De är vassa i omställningsspelet och vi tappar folk några gånger. Vi spelar för brett och tappar lite folk i mitten.

Frölunda låg under med 2-0 efter den första perioden men inledde den andra starkt och fick ett reduceringsmål från glödheta Victor Olofsson. Därefter hade man också flera riktigt bra lägen till 2-2, men David Rautio stod emot i Brynäsmålet.

- Jag tror vi har tre skott i ramen, eller något sådant, suckade Roger Rönnberg efter matchen.

"Släpper för många klara lägen"

Kapten Lundqvist såg inte speciellt mycket positivt som var värt att ta med från förlusten till matchen mot Färjestad på torsdag.

- Det är klart att vissa bitar är bra, men vi känner att vi släpper på oss lite för många klara lägen. När puckarna är lösa vid sargen spelar vi lite för brett och vi lyckas inte pressa utan de spelar sig förbi den pressen. Då är Brynäs giftiga.

Frölunda har sex poängs försprång till just Brynäs, men med en match mer spelad än Gävlelaget.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!