Ponthus Westerholm uppskattar pressen från tränare Roger Rönnberg. Foto: HENRIK JANSSONPonthus Westerholm uppskattar pressen från tränare Roger Rönnberg. Foto: HENRIK JANSSON
Ponthus Westerholm uppskattar pressen från tränare Roger Rönnberg. Foto: HENRIK JANSSON
Pathrik Westerholm fick till skillnad från sin bror testa på spel i landslaget under förra säsongen. Foto: HENRIK JANSSONPathrik Westerholm fick till skillnad från sin bror testa på spel i landslaget under förra säsongen. Foto: HENRIK JANSSON
Pathrik Westerholm fick till skillnad från sin bror testa på spel i landslaget under förra säsongen. Foto: HENRIK JANSSON

Roger Rönnberg pushar tvillingarna till framgång

Publicerad

De var båda två med och spelade ut Frölunda ur slutspelet i våras.

Nu ska tvillingarna Ponthus och Pathrik Westerholm i stället se till att hjälpa laget att återta guldet.

– Viljan att vinna är väldigt stor här, säger Pathrik.

”Bulan hade rätt, säger man åt er att vara bra så är ni bra”.

Roger Rönnberg jublar högt i samband med att tvillingarna stått för ett snyggt mål på  en träning med en vecka kvar till seriepremiären.

Tvillingarna skrattar högt när de kommenterar i efterhand.

– Det är kul, han är rolig Roger, säger Ponthus.

Är han på er mycket?

– Det är så det ska vara tycker jag. Man vill att tränaren ska säga till en vad man gör bra och vad man gör mindre bra, det är då man tar steg framåt, säger Ponthus.

”Inte den träning man varit van vid”

Tvillingarna Westerholm har precis avklarat sin första sommar i Göteborg – och det har varit den tuffaste hittills under hockeykarriären.

– Framför allt annorlunda. Det har inte riktigt varit den typen av sommarträning som man varit van vid men samtidigt har det varit lärorikt, säger Pathrik Westerholm.

– Man känner att man utvecklas varje dag, går framåt hela tiden, säger Ponthus.

Efter tre säsonger i Brynäs kände tvillingarna att de ville byta miljö i år. Flera SHL-klubbar var intresserat – men valet föll till slut på Frölunda.

LÄS MER: Frölunda värvar succétvillingarna

”Det lockade mycket”

– Det är en klubb som varit i framkant både vad gäller spelarutveckling och framgång för laget. De har varit högt upp i serien och vunnit CHL två år i rad. Viljan att vinna är väldigt stor här och det lockade mycket, säger Pathrik.

Tvillingarna Ponthus och Pathrik Westerholm var i våras med och spelade ut Frölunda ur SM-slutspelet med Brynäs.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

När duon blev klar för Frölunda så gjorde också laget det tydligt att man värvade dem som ett ”paket”. 

Men det har tvillingarna ingenting emot – snarare tvärtom. De gillar att följas åt och är vana vid det. Förutom att de spelar tillsammans så delar de också lägenhet ihop.

– Det har vi gjort hela livet så det är vi vana vid, säger Ponthus.

Vill tillbaka till landslaget

En av få saker som skiljer bröderna åt i deras hockeykarriärer är att Pathrik under förra säsongen fick testa på spel i landslaget – medan Ponthus inte gjorde det.

– Har man fått känna på det vill man naturligtvis dit igen, säger Pathrik om förväntningarna inför den här säsongen.

Vad för spelartyp vill ni helst ha som tredjelänk i er kedja?

– Det får tränaren avgöra vem som passar bäst. Men ”Wide” (Pontus Widerström) har ju varit med oss den senaste tiden och det har fungerat bra, säger Pathrik.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag