Ludvig Högberg och Redbergslid besegrade Alingsås i derbyt med 33–28. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Ludvig Högberg och Redbergslid besegrade Alingsås i derbyt med 33–28. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

RIK vann derbyt igen: ”Hittat svaga punkter”

Publicerad

Tredje raka derbysegern.

Redbergslid har hittat framgångsreceptet mot fjolårsfinalisterna Alingsås.

– Vi har laborerat lite och hittat svaga punkter hos dem, säger tränaren Jasmin Zuta.

Efter derbyförlusten mot Sävehof i förra veckan så har Redbergslid suttit i flera långa spelarmöten för att komma ihop starkare som grupp.

Och resultatet – bästa tänkbara.

Genom en stark kollektiv insats lyckades tabellfemman besegra Alingsås hemma i Lisebergshallen med 33–28.

– Laget förtjänar mycket beröm. Alingsås är bra, det här var en fin skalp, inget snack om det, säger Redbergslidstränaren Jasmin Zuta.

Tredje raka derbysegern

Förutom att laget fick revansch från förlusten mot Sävehof så bärgade man också tredje raka segern mot Alingsås den här säsongen. Något som kan visa sig vara viktigt inför slutspelet.

– Vi har haft vår målsättning att sluta topp fyra och den finns fortfarande där. Sen har vi haft mycket skador men vi ska inte skylla ifrån oss. Allt vi jobbar för nu är att komma stärkta inför ett slutspel. Vilka vi får möta där spelar mindre roll. Men att vi har tre av tre mot Alingsås är ju helt klart ett kvitto på någonting, säger han.

”Kan inte avslöja i tidningen”

Vad är det som ni har hittat mot Alingsås?

– Det kan jag inte avslöja i tidningen... Nej, men vi har laborerat lite med höjden i försvaret och hittat svaga punkter hos dem. De är ett kraftfullt lag man mot man, därför blir tätheten i försvaret viktig, säger Jasmin Zuta.

Alingsås Felix Claar analyserade förlusten i C More:

– Vi har mött dem tre gånger och det har varit samma matchbild. Vi har haft tufft i vårt anfall och Thulin (Tobias) är för jävla bra i målet, säger han.

– Vi har många tekniska fel, det brukar vi ha när vi möter offensiva försvar. Det är jobbigt, fortsätter han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag