Rickard Lönn kan återvända till moderklubben Aranäs. Foto: ERIK SIMANDER
Rickard Lönn kan återvända till moderklubben Aranäs. Foto: ERIK SIMANDER

RIK-Lönns heta alternativ: Aranäs

Publicerad

Ex-proffset Rickard Lönn, 27, kan återvända till moderklubben Aranäs.

Det är redan klart att han och Redbergslid går skilda vägar trots att det återstår ett år på kontraktet.

– Aranäs är ingen överraskning med tanke på att jag spelat där innan. Men jag har inget svar, för det är inte klart, säger Lönn efter segern (20-25) i Malmö.

Rickard Lönn gjorde tre mål i Skåne men han är inte RIK:s förstaval på niometer.

Den två meter långe skytten närmar sig slutet i RIK-tröjan.

– Vi byter ut några spelare. Lönn är en, konstaterar Magnus Wislander, assisterande tränare och förklarar läget:

– Under hösten var vi inte nöjda med vad han presterade. Därför är klubben och Lönn överens om att skiljas.

Någon ny adress är inte bestämd.

Men Aranäs är ett hett alternativ.

– Jag har spelat där innan. Men inget är klart, säger Lönn.

Just nu sonderar han marknaden.

– Jag och min agent Åke (Unger) kollar lite vad som är aktuellt. Det känns ganska spännande. Jag har en känsla av att det löser sig till slut.

Rickard Lönn är politisk engagerad i LIberalerna och har uppdrag för valkretsen Örgryte-Härlanda.

Vill du stanna i Göteborg med tanke på politiken?

– Det är inget måste. Man kan vara politiskt engagerad i vilken stad som helst. Min flickvän är jurist och hennes byrå finns i Malmö, Stockholm och Göteborg. Så det går att kombinera med de städerna. Men Stockholm blir nog svårt.

Låter som att du öppnar lite för Malmö?

– Jag stänger inga dörrar. Vi får se vilka som hör av sig och vilka som är intresserade. Sen får vi ta det därifrån innan jag fattar ett beslut.

Kopplade greppet

RIK:s klara seger i Baltiska Hallen i Malmö innebär att man nu kopplat ett litet grepp om Topp 4-platsen.

– Alla poäng är grymt viktiga. Vi gav ju bort två mot Sävehof i måndags. Därför var de här poängen mot Malmö väldigt viktiga, säger Magnus Wislander.

Restprogrammet är överkomligt. IFK Ystad (hemma), IFK Skövde (borta), Guif (hemma) och Hammarby (borta) kan ge full full pott.

– Ja, vi kan gå rent. Vi har ju två hemmamatcher. Men det är jämnt, och vi kan tappa några poäng också. Det gäller att prestera på topp hela tiden, avslutar Magnus Wislander.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag