Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

RIK bröt trenden – slog Alingsås

Linus ArnessonFoto: MATHILDA AHLBERG

Redbergslid brukar inte trivas mot Alingsås. 

Men i kväll tog göteborgarna chansen och vann med 28-23 – tack vare försvarsspelet. 

– Det var la på tiden, säger Linus Arnesson. 

  Redbergslid hade nött extra mycket försvarsspel inför prestigemötet med Alingsås borta. Och det gav resultat mot det kontringsstarka hemmalaget. 

– Jag tror att vi har vunnit en av de tio senaste mot Alingsås. I dag tog vi avslut i bra lägen i första halvlek och det gjorde att vi fick ett bättre försvarsspel också. Vi ger oss själva chansen att vinna. När vi har mött dem tidigare har det nästan varit kört direkt, säger Linus Arnesson. 

"Bra för självförtroendet"

Det stod 12-12 i paus. Sedan växlade gästerna från Göteborg upp ordentligt. 

– Vi gör det riktigt bra. Stänger till bakåt, får lite lätta mål och drar ifrån sakta men säkert och håller undan. Det var en annorlunda matchbild jämfört med tidigare. Thulin var väldigt bra i målet i dag igen, fortsätter Arnesson. 

Redbergslid vann till slut med 28-23 och tog två tunga poäng på bortaplan. Det är väldigt jämnt i toppen av tabellen. Efter 23 omgångar ligger RIK fyra, bara två poäng bakom ettan Alingsås. Samtidigt är femman HK Malmö och sexan Sävehof bra med poängmässigt.
– Den här segern betyder jättemycket för oss. Det är bara att kolla i tabellen. Nu har vi slagit alla lag förutom Malmö men dem ska vi ju möta snart. Det här var bra för självförtroendet och vi siktar på ju på topp fyra. Vi ska absolut titta uppåt, säger Linus Arnesson. 

"Det är inte okej"

Mikael Franzén är tränare i Alingsås och medger att RIK vann klart rättvist.
– Vi möter ju ett lag som är bättre än oss i dag. Vi hade några växlar till att lägga in efter paus men det gjorde vi aldrig. RIK styrde och ställde och gjorde det jättebra. Vi blev väldigt stressade och jag förstår inte varför vi blev det. Det finns inget att skylla på, säger han.
 Ni brukar ju slå dem. 

– Ja, men inte längre tydligen. De är lite hetare än oss och vinner fler man-man-kamper. Det är inte okej på vår hemmaplan. Där har vi lite att prata om, säger Franzén.